Izgalmas gasztro- és kulturális kalandozások a 102 éves falak között

2016. október 04.
Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket - válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A Café Astoria CoolTúra szériának első programján október 7-én, Szegvári Katalin beszélget Marton László rendezővel a hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk kapcsán. A folytatásban pedig lesz jazzest, vers és zene találkozása, és a mesék csodálatos világát is megismerhetjük az ősz folyamán.

A Café Astoria idén már 102 éve fogadja vendégeit a Belváros szívében. A mesélő falak mellett azonban nem csak a múltjára lehet büszke, napjainkban is igen közkedvelt a folyamatosan megújulni képes étterem. Októbertől kezdve – elérhető áron – kötetlen programsorozat keretében kivételes kombót kínálnak, amikor a kultúra találkozik a gasztronómiával, és mindennek a márványborítású falak adják a páratlan díszletet.

Első alkalommal, október 7-én Marton László a Vígszínház főrendezője, korábbi igazgatója, megannyi sikeres prózai és zenés színházi előadás rendezője lesz az Astoria CoolTúra vendége. Szegvári Katalinnal a premier előtt beszélgetnek a Vígben hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk darabról, a színházi szakember évtizedes pályafutásáról, s az est során néhány részletet is láthat a közönség korábbi és legújabb rendezéséből. A beszélgetést kóstolófalatok követik, terítéken lesz – sok más mellett – fűszeres sajtkoktél, almás-mazsolás gyümölcsragu füstölt kacsamellel, vagy panna cotta kardamomos szőlővelővel.

Az ősz folyamán többször is visszatér a patinás szálló falai közé a CoolTúra: október 28-án Malek Andrea és Kónyai Tibor jazz estje, november 26-án Lackfi János és Oláh Kálmán verses-zenés estje várja a közönséget. December 10-én pedig – adventi hangulatban – a mesék csodáiról beszélgethetünk dr. Boldizsár Ildikó meseterapeutával. Mindezeket olvasva valóban elmondhatjuk, hogy a Café Astoria őszi programsorozata tányéron kínálja nekünk a kultúrát.

Menü és további részletek: cafeastoriabudapest.hu