Egész októberben Da Vinci pizsamaparti fesztivál

2016. október 05.
Október folyamán 7 egymást követő pizsamapartit rendez a Da Vinci Learning csatorna. Játékos foglalkozások, díjnyertes televízió műsorok, kalandok sötétedés után – ez a Da Vinci pizsamaparti, a különleges tematikus helyszíneken megrendezett ismeretterjesztő program.

Az októberi fesztiválhoz új helyszínek is csatlakoznak: a Sárospataki Rákóczi Vár, a pécsi Zsolnay negyed Planetáriuma és a Budakeszi Vadaspark. Az eseménysorozat a Telekom támogatásával valósul meg, jegyekért még lehet játszani egyes helyszínekre.

A Da Vinci Learning oktatási csatorna a szórakoztató és egyedi tanulást különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára. A Da Vinci Pizsamaparti olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek különleges élményeken keresztül ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tematikákkal.

2016 októberében csúcsra járatják a pizsamapartikat! A Telekom támogatásával 3 budapesti és 4 vidéki helyszínen összesen 7 alkalommal élhetik át a gyerekek a nem mindennapi éjszakai élményt. A Telekom támogatásának köszönhetően a szolgáltató szerencsés előfizető ajándékba kapják a feledhetetlen estét.

Az októberi fesztiválon a gyerekek a legmenőbb helyeken kalandozhatnak, mikor már mások alszanak. A Magyar Természettudományi Múzeumban rendezett Őslénykutató pizsamapartin a résztvevők éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak, dinolábnyomokat vizsgálnak, de az őscápát, mamutot és gyapjas orrszarvút is megismerik. A sorozat október 28-án a Tropicariumban zárul, ahol a gyerekek egy több helyszínből álló akadályverseny keretében járják be zárás után a Tropicariumot, ismerkednek meg az óceánok világával, és a többi különleges állattal.

A Da Vinci pizsamaparti fesztiválon három új helyszín is vendégül látja éjszakára zárás után a gyerekeket. A Budakeszi Vadasparkban az éjjeli erdő lakóit izgalmas éjszaki kirándulás során ismerik meg a résztvevők, állati meglepetések és állati ügyességi próbák várják őket. Miben lehetnek ügyesek az állatok, és vajon mi lehet a meglepetés? A pécsi Planetáriumban a csillagok és bolygók világával ismerkedhetnek az ottalvós programon a pizsamás résztvevők. A gyerekek látványos planetáriumi bemutatón vesznek részt, valamint egyszerű csillagászati eszközöket is készítenek, majd izgalmas zseblámpás felfedező túrán vadászhatnak meteoritra. A Sárospataki Rákóczi Várban felejthetetlen éjszakai kalandok és történelmi hétpróba várja a felfedezőket. Megtudhatják, hová vezetnek a kémlelőfolyosók, kinyílik-e a koporsófedél, üzeneteket fejthetnek a 16-17. századból és megkereshetik a Vörös-torony kincsét. A szervezők reményei szerint az új helyszíneken a fesztivál után is rendeznek majd pizsamapartikat.

A program állandó elemei minden helyszínen az éjszakai kalandtúra, az adott intézmény tematikus felfedezése, és a tematikához illeszkedő Da Vinci Learning élményóra, ami filmvetítésből és kapcsolódó programból áll. A Da Vinci Learning az ilyen típusú, szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon.

Fesztivál helyszínek és időpontok:
Október 7. Éjszaka a vadonban, Budakeszi Vadaspark, Budakeszi
Október 8. Csillagtitkok pizsamaparti, Planetárium, Zsolnay negyed, Pécs
Október 15. Őslénykutató pizsamaparti, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest
Október 21. Időutazó pizsamaparti, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre
Október 22. Éjszaka a várban, MNM Rákóczi Múzeuma, Sárospataki Rákóczi Vár
Október 28. Cápás pizsamaparti, Tropicarium, Budapest