Bohócok a láthatáron – gyerekeknek és kortalan szülőknek

2016. október 12.
A Bohócok a láthatáron csoport egy bábos-zenés vásári komédiával készül, amelyet október 15-én mutatnak be a Marczibányi téri Művelődési Központban.

A Banyamosoda című darabot október 15-én 11 órakor láthatjuk először Feuer Yvette, Ivák Bence és Manyasz Erika főszereplésével.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, továbbá egy királylány, egy királyfi, meg a Pucerátor 2000 (legújabb modell). Ez a kicsit se hétköznapi szerkezet képes arra, hogy a gonosz szerzetek lelkét tisztára mossa. Például a boszorkányokét, igen! Persze ez nem megy olyan könnyen… Kell hozzá ez is, az is – a mélyen tisztelt publikum, vagyis a tisztalelkű gyerekek segítsége többek között. Hogy aztán sikerül-e a fekete lelkű boszorkány lelkét fehérre mosni, no, ezt csak az tudja meg, aki megnézi az előadást!

A Bohócok a láthatáron csoport célja, hogy művészeti tevékenységeivel gazdagítsa Magyarország marginalizálódott csoportjainak kulturális és közösségi életét, segítse egy szolidárisabb társadalom kialakulását. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy derűt és vidámságot vigyünk a hátrányos helyzetben élő közösségekhez, valamint, hogy társadalmilag sokakat érintő, de ritkán feldolgozott problémákat térképezzünk fel. Előadásaink további célja a jobb életkörülmények között élő kortársak érzékenyítése és reflektív gondolkodásuk erősítése. Több civil és szakmai szervezettel, oktatási intézménnyel dolgozunk együtt vidéken és Budapesten. Állandó munkatársaink színészek és színész-drámatanárok, meghívott munkatársaink között van színházi nevelési és fórumszínházi szakember, színházi rendező, slam költő, zenész, filmrendező, és újságíró. 2010 óta több mint 270 előadásunkon közel 22.000 néző volt jelen.

Honlap: www.bohocokalathataron.hu