Budapestre költözik a legendás párizsi fotóstúdió

2016. október 19. |

Az egyedi, időtlen portréfotóiról ismert Studio Harcourt először látogat a magyar fővárosba, hogy egy kis ízelítőt adjon lenyűgöző fekete-fehér képeiből a The Ritz-Carlton, Budapest szállodában. Az esemény előtt Pauline Roest Jonkman, a StudioHarcourt Paris Európáért felelős kereskedelmi igazgatója válaszolt kérdéseinkre.

A portréfotózás kreatív művészi eszközök terén igen korlátozott lehetőségeket nyújt. Egy beállítás, rögzített fényviszonyok, stb. Hogyan érik el, hogy a fotók mégis megmutathassanak valamit az alanyok személyiségéből?

Igen, valóban, a portréfotózás épp ezért egy különleges terület. Nálunk a Hartcourtnál, minden profi fotós egy legalább egy plusz egyéves képzésen vesz részt, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a végeredmény.

A stúdió történelme során nagy nevek ültek a székeikben Alain Delontól Halle Berry-ig. Van valamiféle legenda, vagy pletyka arról, hogy kinek a lefotózása volt a legnehezebb, illetve, hogy kivel volt a legkellemesebb a közös munka?

Igen, számos történetünk van, de csak annyit árulhatok el, hogy végül minden fotózásunk jól végződött.

A Harcourt stúdiónál készült képek a kifinomultság és a tehetősség szimbólumai voltak a francia arisztokrácia körében. Mit gondol, miként válhat egy fénykép ilyen státusszimbólummá?

Mi egy régi múltra visszatekintő márka vagyunk – a fekete-fehér színek, a régi idők mozijának a fényei és a fotó alján lévő aláírás teszi együtt egyedivé és különlegessé a fotóinkat. Rengeteg remek fotós van a ma világon, de csak egy olyan márka, mint a Harcourt.

Természetesen státusszimbólum volta miatt egy Harcourt-nál készült fotó igen drága. Mi a különbség egy átlagos fotózás és egy Harcourt-fotózás között?

A legnagyobb különbség talán az, hogy nálunk minden egyes kép megszületése mögött egyenként húsz órányi befektetett munka van.

Manapság már nincs is szükség fényképezőgépekre: az iPhone-unkkal életünk minden egyes pillanatát rögzíthetjük. Hányan fordulnak profi fotóstúdiókhoz ezekben az időkben?

Ezt sajnos nehéz lenne megválaszolni.

Nem sokára egy ideiglenes stúdiót fognak felállítani négy napra a budapesti The Ritz-Carltonban. Hogyan tudják a Harcourt-élményt elhozni egy budapesti szállodába?

A Harcourt történelme pont ilyen ideiglenesen felállított stúdiókkal kezdődött. Október 20 és 24 között a párizsi stúdiónk pontos mását hozzuk el budapesti The Ritz-Carlton hotelbe a fényekkel és fotóssal, külön fénykezelővel és sminkessel együtt. Mindig a tökéletes Harcourt színvonalat nyújtjuk a helyi közönségnek, legyünk bárhol is a világban.

(A Ritz-Carltonban 4 napig, október 20. és 24. között lehet portréfotózásra jelentkezni A Studio Harcourt pop-up stúdiójában.)

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal