Jazz, bor, Balaton – Fesztivál, tumultus nélkül

2017. június 07.
Izgalmas programokra számíthatunk idén is: Kool&the Gang, Mario Biondi, Incognito és Random Trip a Paloznaki Jazzpikniken.

Fűben fekvés, napsütés, bor a kézben, jazz a fülben, a háttérben pedig hullámzik a Balaton. A Paloznaki Jazzpiknik más, mint amit a „fesztivál” szó hallatán képzelnénk: a szervezők igyekeznek tartani magukat a családias és vidéki hangulathoz, a borok műanyagpohár helyett borospoharakba kerülnek, a díszletet a szőlősorok és a csillagok adják.
Balatonfüredtől 10 percre igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra lehet számítani – idén is. A Jazzpiknik egy fesztivál, ami nem akar tömeg fesztivál lenni: kis Tájház-udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé. A szervezők igyekeznek megőrizni a családias, olykor házibulis hangulatot, de az utóbbi években a nagyszínpad előtti tisztáson igazi „nagykoncert” élményt is varázsolnak, világszínvonalú fellépők segítségével. A kisebb színpadokon és az utcán pedig nem ritka a klubhangulat, vagy a fő utcán, jazz sztenderdekre ringatózás. Augusztus 3-5-ig Paloznakon a helyünk!

Az idei pikniket egy különleges nulladik nappal nyitják: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a T-Systems Nagyszínpadon. Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. A szombati nap kiemelt sztárja a Matt Bianco feat New Cool Collective, de felsorolni is nehéz, mennyi jó zene lesz még terítéken: Kéknyúl & Jónás Vera, Random Trip feat. Fábián Juli & Zoohacker, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor trió, Dj Bootsie Live Band, Sárik Péter trió és Berki Tamás, Brass On The Road.

A Sáfránkert Vendéglő előtt a falu főutcáján jazz formációk szórakoztatják a járókelőket, a Pezsgő teraszon pedig a mediterrán jazz életérzés is helyet kap. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb Balatonfüred-Csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik a gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part közkedvelt éttermei és kézműves termelői biztosítják majd a harapnivalókat, a piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is. Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként interaktív gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket a Tájház udvaron és a Nagyszínpad mellett.

INFÓ: www.jazzpiknik.hu, Facebook Event
JEGYEK: https://www.jegy.hu/search?q=paloznaki