Coco König az ikonikus fotóművész, Baricz Kati új albumának borítóján

2017. június 27.
Egyszerűen ember a címe a teljesen egyedi divatfotóiról is ismert Baricz Kati új, immár nyolcadik könyvének, amelyben a félig magyar, félig osztrák származású színésznő, Coco König is kiemelt szerepet kapott.

A különleges hangulatú, összefoglaló albumnak, amely a fotóművész negyven évnyi munkájának egy rendkívüli szeletét mutatja be, a borítóképein is Coco látható. A hátoldalra a művész a fiatal szépségnek azt a portréfotóját választotta, amely a színésznőt elindította első mozifilmje, a JutalomJáték főszerepéhez vezető úton.

A rendkívüli érzékenységű Baricz Katit már évekkel ezelőtt megihlette Coco különleges egyénisége és szépsége, amelyben egyszerre van jelen a törékenység és a határozottság – fotóival egy az egyben sikerült megragadnia ezt az erőt. A művész és múzsája kapcsolatát még izgalmasabbá teszi, hogy a Baricz Kati által 2012-ben készített, portréképre a JutalomJáték című film rendezője, Edelényi János is felfigyelt egy újságcikkben és azonnal meglátta Cocoban a tökéletes Dorottyát. Szinte első perctől egyértelmű volt, hogy a fiatal tehetség erre a főszerepre született.

Coco a varázslatos, fekete-fehér divat-és szocifotókat, valamint hangulatképeket is tartalmazó album több oldalán is megjelenik – hol a kislányos elegancia, máskor a finom érzékiség megtestesítőjeként.