Mozi és tudomány – interaktív kiállítás

2017. június 20.
A Da Vinci Learning tévécsatorna és a Korda Filmpark közös kiállítása már látogatható a világhírű etyeki Korda Filmstúdió látogatóközpontjában Mozi és tudomány címmel.

A Da Vinci Learning, az egész család oktató tévécsatornája az élethosszig tartó tanulást, és annak szórakoztató formáját különböző felületeken teszi elérhetővé. A televízió, a mobilapplikációk, az online csatornák és az izgalmas rendezvények mellé most egyedülálló kiállítás csatlakozott. A csatorna partnere a Korda Filmpark.

„A 10 éves Korda filmstúdió látogatóközpontjában az elmúlt években a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét mutattuk be az érdeklődőknek – mondja Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője. – A Stúdió 10 éves születésnapján a korábbi kiállítást felfrissítettük, és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával új, friss, digitális elemekkel egészítettük ki. A látogatók a „Kincsem” című nagysikerű játékfilm néhány ereklyéjét is megtekinthetik.”

Lódobogás a kalandfilmekben, stop-motion animáció vagy optikai illúziók – csak néhány filmes talány, amire most megkaphatjuk a választ. Mi az a tükörszoba? Hogyan lehet a plafonon járni? Mi az a 3D live puzzle? Filmes képi és hangtrükkök, filmes kulisszatitkok, Da Vinci Learning mozi és még sok más érdekesség. A partnerek emellett Magyarországon az elsők között mutatnak be egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol különleges digitális kísérletben vehetünk részt egy híres történelmi felfedező társaságában.

Az új Da Vinci csatornával közös interaktív kiállítás és a stúdiótúra mintegy két órás program, amelyet animátorok tesznek még élvezetesebbé. A programok igénybe vehetők angol, német, francia nyelven is. A kiállítás a www.kordafilmpark.hu weboldalon történő előzetes regisztráció után látogatható.

A kiállítás mellett a partnerek további területeken is együttműködnek: a Korda filmes nyári tábor programjában, de a Mozi és tudomány kiállítás éjszaka is megtekinthető, a Da Vinci Learning pizsamapartikon.