Új videóval, ősszel pedig új albummal jön Antonia Vai

2017. június 30.
Az egzotikus kisugárzású, svéd-magyar származású, soult folkkal és cseppnyi poppal ötvöző díva, Antonia Vai idén ősszel újabb nagylemezt jelentet meg, melynek első single-je a most videóval bemutatkozó Warrior Soul.

A sokoldalú énekesnő nemcsak előadja, szerzi is saját dalait, a Warrior Soul is így született, a benne élő belső nomád énekli a dalt, aki az úton érzi igazán, hogy otthon van, így időről időre ismét felkerekedik, hogy újrakezdjen, tiszta lappal vágjon bele egy következő fejezetbe.

„Amikor úgy érzem, hogy nem találom a helyem, közeleg valaminek a vége, muszáj elindulnom. Nekem az út az otthonom, egy álmodozó nomád lakik bennem, aki nem hagy nyugodni. Az új dal is ilyen körülmények között született, az úton és az útnak írtam. Velem együtt utazott három országon át, mire elkészült: az intrót Marokkóban vettük fel egy ottani flamenco gitárossal – ezt a csodát mindenképp szerettem volna megszólaltatni, a többi részét Budapesten és Stockholmban rögzítettük Felix Gröndahl svéd producerrel” – mesélte Antonia az alkotásról.

A dal legfontosabb témája annak az ősi belső erőnek a megtalálása és felébresztése, ami előre hajt minket egy rossz időszak után és segít felállni, hogy továbbléphessünk és újrakezdhessünk. Amiben bízhatunk, hogy mutatni fog egy utat, amerre mehetünk – bármi legyen is az.

A hozzá készült videó is Marokkóban játszódik, sivatag, óceánpart és gyönyörű városok képei váltják egymást. Az énekesnő egyedül vágott neki az ismeretlennek, és tapasztalta meg a helyi életet, de többször is szegődtek mellé társak. Például a lakókocsis jelenetek egy világutazó magyar párral, az Openroadz blog szerzőivel közös szakaszon készültek, akikkel teljesen véletlenül találkoztak, majd együtt autóztak egy ideig. Az operatőr, Axel Herrlin svéd filmkészítő is így vett részt a munkában, két hétre csatlakozott a bolyongáshoz, majd elkészült a videó. Nem terveztek meg előre semmit, csak mentek, amerre a lábuk vitte őket.

Antonia így emlékszik vissza a forgatásra: „Arra törekedtünk, hogy a lehető legegyszerűbb módon mutassuk meg ezt a „kirándulást”. Semmit nem terveztünk meg előre, nem állítottuk be a jeleneteket, csak mentünk, és felvettük a képeket, amiket láttunk, ami eszünkbe jutott, miközben párhuzamosan ugyanott zajlottak a dal felvételei is. Szerettük volna, ha az egész ilyen puritán marad és így mutatja meg az érzelmi kötődésemet Marokkóhoz. Nagyon sokat jelent számomra ez a hely, ezt az érzést szerettem volna átadni.

A dal és a videó az ősszel megjelenő következő album előfutára, ami előtt azonban még számos kaland várja Antonia Vait és zenekarát. Május végén németországi turnéra indulnak, melynek egyik kiemelt állomása a június 3-i ElbJazz fesztiválos fellépése, aminek keretében egy közel ezer fős templomba hívták meg az énekesnőt és zenekarát fellépni. Másnap pedig a Szene Hamburg neves német kultmagazin live sessionjének keretében lépnek színpadra a Mörk zenekar társaságában, mielőtt belevetik magukat a nyári fesztiválszezonba.