Dögös groove és pörgős beatbox Muck Éva első nagylemezén

2017. július 21.
Ismerjétek meg Muck Éva első instrumentális nagylemezét, a Bassology-t!


Fotó: Viszlay Márk

Muck Éva kamaszkorában váltott zongoráról basszusgitárra, mert szerette volna átélni, amit a példaképei éreznek a színpadon. Nem a hírnév vonzotta, a lázadás hajtotta őt. A nyár elején klippel együtt megjelent Born Free-t is hallhatta a nagyközönség a tegnap esti zártkörű lemezbemutató koncerten, amelyet extravagáns környezetben, a Maserati autószalonban rendeztek meg. A vagány basszusgitáros lány saját szerzeményei mellett néhány meglepő feldolgozás is elhangzott a koncerten dinamikus és intim zenei élményt nyújtva a hallgatóság számára.


Muck Éva lemezbemutató koncertjén – Fotó: Ruth Sári, ruhák: Tomcsányi, The Four

Ismerjétek meg ti is a díjnyertes zenész első instrumentális nagylemezét, a Bassology – t, amelyet már megtaláltok az iTunes, a Google Play, Deezer és a Spotify felületein!

Bassology számlista:

1. Born Free

2. Hypnose

3. Bring that Beat back

4. It’s Miller Time!

5. Bilbao

6. Dune Tune

7. Mark King Style feat. Jammal

8. Crosstown Traffic

9. Cello Suite No.1 


Muck Éva lemezbemutató koncertjén – Fotó: Ruth Sári, ruhák: Tomcsányi, The Four

„A Hypnose (2.) a legihletettebb szám a nagylemezen. Melankolikus hangulata van, a basszusgitár különböző funkciói építkeznek egymáson. Dögös, lassú dob groove kíséri. Míg a Bilbao (5.) azért különleges számomra, mert édesapám végig kísérte és segítette a lemezfelvétel minden pillanatát. A felvételen Kaszás Péter dobol, és Bubenyák Zoltán játszik billentyűn. Elképesztő zenészek, általuk kelt életre a dal. A Mark King Style (7.) Stuart Clayton szerzeménye, amelynek feldolgozásával nyertem meg a Queen of Strings című amerikai tehetségkutató versenyt 2015-ben. Energikus, pörgős szám. A felvételen Fekete János „Jammal” beatboxol, így alkotva „BassBox” duót.” – Muck Éva