Startol a második Humen Film Festival

2017. szeptember 16.
"A Humen Film Festival nem egy filmfesztivál melegeknek, hanem egy meleg filmfesztivál mindenkinek”– szól a rendezvény idei szlogenje. A széles, minőségi filmpaletta idén is remek lehetőséget nyúlt a táradalmi érzékenyítésre.

Ezen a hétvégén rendezik meg a Humen Film Festivalt a budapesti Művész Moziban. A fesztivál egyik célja, hogy a hazai LMBTQI és a melegbarát közösségek körében évek óta sikeres, több ezres példányszámú, ingyenesen elérhető Humen Magazin mozgókép formájában is láthatóvá tegye értékeit és gondolkodását. Köszönhetően annak, hogy a közösséget a hazai vállalati szektor kezdi megismerni és felismerni mint célközönséget, az eseménynek idén jóval több támogatója van, mint a megelőző évben.

A programban többek között megtalálható német és ír ifjúsági film, dél-koreai történelmi királydráma és svéd életrajzi film is, így biztosan mindenki talál kedvére valót a kínálatból. A független filmgyártást egy argentin és egy francia romantikus darab képviseli – ez utóbbi a 2016-os Berlinale győztese volt LMBTQI-kategóriában. A vetítésre kerülő filmek eredeti nyelven, magyar felirattal láthatók.

Fotó: Tom of Finland

A fesztivál ideje alatt beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők, többek között a meleg szerepekről Gát György és Szabó Iván rendezők és Hajnal János színész beszélgetnek, majd a HIV és AIDS prevencióról szakértők, egy az arcát nyilvánosan vállaló illető és Petróczy Zoltán (Lady Dömper) tárgyalják ki a témát.