Két Törőcsik egy filmben

2017. október 20.
Mészáros Márta legújabb filmjében Törőcsik Mari fiatalkori énjét alakítja, közben az izgalmas bűnügyi sztorinak ígérkező Budapest Noirban is feltűnik. Törőcsik Franciska családi titkokról, a japán nyelv szépségeiről és a hollywoodi karrierről mesél novemberi lapszámunkban. Most pedig elhoztunk belőle egy kis ízelítőt.

Fotó: Varga Imre

 

A filmben Törőcsik Mari fiatalkori énjét játszod. Még mindig gyakran hiszik, hogy rokonok vagytok?  

Szinte minden interjúban megkérdezik, hogy rokonok vagyunk-e, én pedig minden alkalommal elmondom, hogy nem, és mindig csodálkozom, hogy néhányan mégis kész tényként kezelik, hogy az unokája vagyok. Ez persze egyfelől megtisztelő, de ugyanakkor felfoghatatlan, hogy még mindig annyian ezt gondolják.

Egyszer odajött hozzám egy riporter és lelkesen újságolta, hogy épp a nagymamámmal készített interjút, én pedig már azon gondolkodtam, hogy vajon melyik bevásárlóközpontban kaphatták el a nagymamámat néhány kérdésre, de aztán leesett, hogy ő a Marira gondolt.

Mészáros Márta egy interjúban azt mondta, mind a két Törőcsik nagyot játszik a filmben. Milyen érzés volt, hogy egy napon emlegetnek titeket? 

Hatalmas elismerés számomra, de azért tudom, hogy Mari utánozhatatlan, és nem hasonlíthatom hozzá magamat. Szerintem Márta is úgy értette, hogy mindenki magához képest játszik nagyot. Egyébként a forgatás elején Márta sokszor kemény volt, mindig határozott elképzelése volt arról, hogy mit akar látni, és néha úgy éreztem, nem hisz bennem. Nagyon jólesett, amikor a végén láttam rajta, hogy sikerült meggyőznöm.

Az interjú folytatását elolvashatod a novemberi Marie Claire-ben!