Karosi Júlia Gershwin dalai közt érzi otthonosan magát

2017. november 27.
Karosi Júlia koncertsorozatának középpontjában Gershwin áll.

“Régóta érlelődik bennem, hogy szeretnék egy egészestés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel mutatta be Gershwin-estjét a Zeneakadémián, majd az idén több helyszínen, fesztiválon is.  A nagyszerű zeneszerző 80 éve hunyt el, de nem csak az idei esztendő Gershwin-év, hanem a 2018-as is, hiszen jövőre Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.

Karosi Júlia idei Gershwin-sorozat még hallható:

  • november 29-én 19 órától a győri Rómer Jazzklubban,
  • december 3-án 16 órától különleges helyszínen, adventi programként hallhatjuk a zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontban. Az utóbbi hangversenyen a Karosi Júlia Quartet kiegészül a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb gitárosával, Fenyvesi Mártonnal, aki a Gershwin-dalok hangszerelését is készítette;
  • december 13-án Tatabányán a zenebarátok a Karosi Júlia Quartet koncertjén,
  • két nappal később, 15-én pedig a Budapest Jazz Clubban.

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új, izgalmas hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő Gershwin-dalokat, azok számára is tartogatnak meglepetéseket.