Ez a lány lesz Mulan a Disney élőszereplős remake-jében!

2017. december 02.
Újabb izgalmas részlet derült ki a Disney élőszereplős remake-sorozatáról: hosszas keresgélés után végre megvan, ki alakítja majd a vagány kínai hősnőt.

Már tavaly októberben megírtuk, hogy a Disney vászonra viszi a Mulan élőszereplős változatát, most pedig az is kiderült, ki fogja megformálni a harcos hősnőt. Hosszas keresgélés után a Disney a kínai színésznő, Liu Yifei mellett döntött, akit állítólag több, mint 1000 lehetséges név közül választottak ki a film készítői. Yifei mellett egyébként elsősorban a harcművészeti tudása szólt, és az, hogy profin beszél angolul.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A színésznő feltűnt már a The Forbidden Kingdomban, a The Assassinsben vagy A becsület lovagjai című filmben is – ezekben már mind megcsillogtatta kung-fu tudását. Sokan kimondottan örültek, hogy Mulán szerepére kínai színésznőt választottak, ugyanis az apja helyett harcoló hősnő sztorija a kínai folklór egyik legfontosabb története. A Disney etnikai választása különben is okozott felháborodást az Aladdin élőszereplős verziója kapcsán, amikor a netezők kiakadtak amiért a nem arab, hanem indiai gyökerekkel bíró Naomi Scott alakítja majd Jázmint.