Ez a lány lesz Mulan a Disney élőszereplős remake-jében!

2017. december 02. |

Újabb izgalmas részlet derült ki a Disney élőszereplős remake-sorozatáról: hosszas keresgélés után végre megvan, ki alakítja majd a vagány kínai hősnőt.

Már tavaly októberben megírtuk, hogy a Disney vászonra viszi a Mulan élőszereplős változatát, most pedig az is kiderült, ki fogja megformálni a harcos hősnőt. Hosszas keresgélés után a Disney a kínai színésznő, Liu Yifei mellett döntött, akit állítólag több, mint 1000 lehetséges név közül választottak ki a film készítői. Yifei mellett egyébként elsősorban a harcművészeti tudása szólt, és az, hogy profin beszél angolul.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A színésznő feltűnt már a The Forbidden Kingdomban, a The Assassinsben vagy A becsület lovagjai című filmben is – ezekben már mind megcsillogtatta kung-fu tudását. Sokan kimondottan örültek, hogy Mulán szerepére kínai színésznőt választottak, ugyanis az apja helyett harcoló hősnő sztorija a kínai folklór egyik legfontosabb története. A Disney etnikai választása különben is okozott felháborodást az Aladdin élőszereplős verziója kapcsán, amikor a netezők kiakadtak amiért a nem arab, hanem indiai gyökerekkel bíró Naomi Scott alakítja majd Jázmint.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal