Három mesekönyv a karácsonyfa alá

2017. december 14.
Karácsony előtt magyar mesekönyveket ajánlunk nektek a fa alá, amiben nem csak a gyerkőcök, a velük olvasó felnőttek is örömüket fogják lelni.

1. Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról – Hogyan születnek a csillagok?

Az első mondatok: „- Papa, kérdezhetek tőled valamit? – Persze, kicsim! Mit szeretnél tudni?”

A történet: Rókapapa és rókakölyök beszélgetnek. Na de nem mindennapi rókadolgokról, hanem a világ legizgalmasabb eseményéről: a csillagok születéséről. A könyv az Eszes-Róka sorozat első része.

Az alkotóról: A grafikusként is elismert Farkas Róbert először közösségi finanszírozással, angol nyelven jelentette meg a jövő felfedezőinek szóló kis történetet, most pedig a magyar gyerekek is kezükbe vehetik első könyvüket az univerzumról.

Miért a kedvencünk: Tökéletes estimese alapanyag a csillagfényes éjszakákra. Rókapapa és rókakölyök beszélgetésének konklúzióit a szerző a lap alján a felnőtteknek tovább magyarázza.

Kinek: Azoknak a gyerkőcöknek, akik soha nem fogynak ki a kérdésekből, és azoknak a szülőknek, akik nem tudnak mindenre választ adni.

Kolibri, 1999 Ft

2. Zalán Tibor: Királylányok második könyve

Az első mondat: „Ha csak úgy mondják, vagy még inkább, ha csak úgy mesélik, és nem látom ezzel a saját két szememmel, bizonyára el sem hiszem.”

A történet: A Királylányok második könyve – bármilyen meglepő – a Királylányok könyvének folytatása, tele királylányos történetekkel – pontosan hússzal-, amiből mindenkinek jut egy – aki kimaradt az elsőből, ebben biztosan megtalálja a saját meséjét.

Az alkotókról: Zalán Tibor rengeteg dologhoz ért, de most már tudjuk, hogy a leginkább azért a hercegnős mesékhez. A királylányok Metzing Eszter bájos-vicces rajzai nyomán elevenednek meg.

Miért a kedvencünk: Egyszerre mindennapi és különleges, a rajzok pedig gyönyörűek. Ráadásul mindenkinek jut egy mese: Zillének, Zsófiának, Melisszának…

Kinek: Zillének, Zsófiának, Melisszának, Matyinak, Krisztinának, Klárának, Júliának, Jolánnak, Eszternek, Csipikének, Boglárkának, Anikónak, Adélnak, Abigélnek, Borókának, Adának, Hidegárdnak, Csengének, Gabinak és mindenkinek, aki szereti a hercegnős meséket.

Cerkabella, 3890 Ft

3. Maros Krisztina – Szabó T. Anna: Milyen színű a boldogság?

Az első mondat: „Hajnali aranytrombita…”

A történet: Te látod a boldogság színét? A csöpp kisember melletted biztosan, még akkor is, ha nem tudja elmondani, ez a könyv helyette beszél.

Az alkotókról: Maros Krisztina a könyvvel a Silent Book Contest nemzetközi képeskönyv pályázat döntőkébe került, ahová olyan műveket vártak, amik szöveg nélkül, képekkel mesélnek. Szabó T. Anna verse csak később vált a könyv részévé.

Miért a kedvencünk: Minden oldal új hangulat, szavak nélkül kommunikál a könyv és az „olvasó”.

Kinek: A legapróbbaknak, akik rajonganak a színekért és a formákért.

Pozsonyi Pagony, 2490 Ft