Vagány nőktől hemzseg a filmvászon 2018-ban

2018. január 12. |

Idén a vagány nők kaptak főszerepet a mozikban!

Proud Mary

Nem sűrűn látunk bérgyilkos nőket főszerepben, az pedig még nagyobb extra, hogy a Proud Mary-ben a színesbőrű Taraji P. Henson kapta a címszerepet. Pöpec sportkocsit vezet, elképesztően áll neki a bőrdzseki, és a kisestélyik mellett óriási fegyverarzenált tart a gardróbszekrényében.

Fekete Párduc

A Marvel első és ezidáig egyetlen filmje, amiben fekete szuperhősök állnak a középpontban, köztük olyan karakterekkel, akiket a zseniális Lupita Nyong’o, Angela Bassett és a Walking Deadből is ismert Danai Gurira formálnak meg. (Premier: február 15. Fórum Hungary)

Expedíció

Az Ex Machinát is jegyző Alex Garland misztikus sci-fijében a férje után induló Natalie Portman száll szembe egy másik világ titokzatos erőivel. A  Jeff Vandermeer 2014-ben megjelent, azonos című regényét feldolgozó mozi már a trailer alapján borzasztóan izgalmasnak tűnik, bár Garland azt mondta, nem érdemes megnézni – szerinte az a legjobb, ha a film majd mindenkit ott helyben fejbe kólint.

Vörös veréb

Jennifer Lawrence legújabb filmjéről már mi is írtunk a magyarországi forgatási helyszíneken lelkendezve, de remélhetőleg nem csak ezért lesz érdemes beülni a Vörös verébre. A Jason Matthews bestsellerén alapuló sztoriban Jennifer Lawrence Dominika Egorovát, a rejtélyes orosz nőt alakítja, akit speciálisan arra képeztek ki, hogy elcsábítsa (és persze utána kinyírja) az ellenséges CIA-ügynököket. (Premier: március 1. Fórum Hungary)

Tomb Raider

Angelina Jolie után a sokkal szikárabb és kislányosabb Alicia Vikander kerül Lara Croft szerepébe. Az új Tomb Raider film a videojáték-sorozat adaptációjának eredettörténete lesz, amiben Vikander átlagos egyetemista lányból változik vagány kincsvadásszá. (Premier: március 15.)

Ocean’s 8

Lehet, hogy eleged van már az Ocean’s-sorozatból, de ha  Sandra Bullock, Cate Blanchett és Rihanna is egy filmben játszik (vagyis elég illusztris a gárda), azt tényleg nem érdemes kihagyni… (Premier: 2018. nyár)

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal