Vagány nőktől hemzseg a filmvászon 2018-ban

2018. január 12.
Idén a vagány nők kaptak főszerepet a mozikban!

Proud Mary

Nem sűrűn látunk bérgyilkos nőket főszerepben, az pedig még nagyobb extra, hogy a Proud Mary-ben a színesbőrű Taraji P. Henson kapta a címszerepet. Pöpec sportkocsit vezet, elképesztően áll neki a bőrdzseki, és a kisestélyik mellett óriási fegyverarzenált tart a gardróbszekrényében.

Fekete Párduc

A Marvel első és ezidáig egyetlen filmje, amiben fekete szuperhősök állnak a középpontban, köztük olyan karakterekkel, akiket a zseniális Lupita Nyong’o, Angela Bassett és a Walking Deadből is ismert Danai Gurira formálnak meg. (Premier: február 15. Fórum Hungary)

Expedíció

Az Ex Machinát is jegyző Alex Garland misztikus sci-fijében a férje után induló Natalie Portman száll szembe egy másik világ titokzatos erőivel. A  Jeff Vandermeer 2014-ben megjelent, azonos című regényét feldolgozó mozi már a trailer alapján borzasztóan izgalmasnak tűnik, bár Garland azt mondta, nem érdemes megnézni – szerinte az a legjobb, ha a film majd mindenkit ott helyben fejbe kólint.

Vörös veréb

Jennifer Lawrence legújabb filmjéről már mi is írtunk a magyarországi forgatási helyszíneken lelkendezve, de remélhetőleg nem csak ezért lesz érdemes beülni a Vörös verébre. A Jason Matthews bestsellerén alapuló sztoriban Jennifer Lawrence Dominika Egorovát, a rejtélyes orosz nőt alakítja, akit speciálisan arra képeztek ki, hogy elcsábítsa (és persze utána kinyírja) az ellenséges CIA-ügynököket. (Premier: március 1. Fórum Hungary)

Tomb Raider

Angelina Jolie után a sokkal szikárabb és kislányosabb Alicia Vikander kerül Lara Croft szerepébe. Az új Tomb Raider film a videojáték-sorozat adaptációjának eredettörténete lesz, amiben Vikander átlagos egyetemista lányból változik vagány kincsvadásszá. (Premier: március 15.)

Ocean’s 8

Lehet, hogy eleged van már az Ocean’s-sorozatból, de ha  Sandra Bullock, Cate Blanchett és Rihanna is egy filmben játszik (vagyis elég illusztris a gárda), azt tényleg nem érdemes kihagyni… (Premier: 2018. nyár)