Kate Winslet mégsem utálta új filmje forgatókönyvét

2017. december 05.
Hamarosan a mozikban Woody Allen legújabb filmje, az ötvenes években játszódó a Wonderwheel - Az óriáskerék, amelyben Kate Winslet a pincérnő, Ginny karakterét alakítja, aki egy körhinta kezelő (Jim Belushi) feleségeként tengeti életét. Winslet alakítása egyöntetűen elnyerte az amerikai kritikusok tetszését, amelyet többen „karrierje legjobbjaként” emlegetnek.

Amikor Woody Allen felkereste Kate Winsletet, és felajánlotta neki legújabb filmje főszerepét, az nem hangzott épp visszautasíthatatlan ajánlatnak, derül ki a film sajtókönyvéből. Winslet egyik interjújában rendkívül élethűen idézte vissza a rendezővel folytatott beszélgetését: „És akkor azt mondta „Szóval képzeld írtam egy forgatókönyvet, ami neked valószínűleg nem fog tetszeni – és ha nem akarod nem is kell elvállalnod, mintha mi sem történt volna, élheted tovább az életed. De tényleg azt gondolom, hogy lenyűgözően alakítanál, szóval talán mégis el kéne olvasnod… és valószínűleg utálni fogod.”

Mindezek ellenére Winslet „kiválónak” találta a projektet, még ha filmbéli karakterével „semmi közös nincs is bennük.” Az Oscar-díjas színésznő egy másik, a New York-i Filmfesztiválon lezajlott beszélgetés során elmondta, hogy eleinte azt gondolta, Ginnyt biztosan nem fogja tudni hitelesen alakítani. „Nagyon nehezen találtam fogást rajta. Távolinak tűnt, hogy az élete nem is összetört álmokkal, hanem sokkal inkább hibás döntésekkel van teli. Valójában ezek határozták meg a sorsát és a választásait. Már nincs választása, egyszer még lehetett volna neki, de mostanra nincs. Egy olyan karaktert eljátszani, aki mindent hátra hagyna valami újnak csak az esélyéért, legyen az bármennyire is lehetetlen, elérhetetlen, megfoghatatlan ábránd… Egy ilyen nőt alakítani, aki iszik és kiabál, van egy piromán fia, az akcentusa is teljesen más, mint az enyém, szóval azt gondoltam, hát, nem is tudom, hogyan kezdjek neki. Aztán belenéztem a tükörbe és azt mondtam, a fenébe is, szedd már össze magad. Persze, hogy el kell vállalnod. Ne rinyálj!” – emlékszik vissza a kezdetekre Winslet.

A színésznő a közelgő, James Cameronnal (Titanic) való együttműködésével kapcsolatban is lebegtetett némi információt. A következő Avatar rész szereplőgárdájához fog csatlakozni, és egy titokzatos karakter, Ronal bőrébe bújik. Cameron jelenleg is a négy részes folytatáson dolgozik, melyek közül az első 2020. december 18-án kerül a mozivásznakra. Winslet azt mondta, ő körülbelül egy hónapot tölt majd a forgatással, de az általa megformált karakter fontos szerepet tölt be a történetben. „Nem igazán mondhatok semmit. De központi karakter.”

Addig is a mozikban már a Wonderwheel – Az Óriáskerékben, amelyet december 7-étől játszanak a hazai mozik feliratosan. A filmben Kate Winslet mellett olyan sztárok játsszák a főszerepeket, mint Jim Belushi, Justin Timberlake, Juno Temple.