4 év után újra Budapesten a Feledi Project inspirációs előadása

2018. január 15.
A november végén megnyílt, új kulturális térben, a Három Hollóban lesz látható négy év után újra Budapesten Feledi János első koreográfiája IDŐK FOLYAMÁN címmel, melyet Az Órák című film inspirált.

A tavaly novemberben megnyílt Három Holló Színpadon lesz látható Feledi János vezette Feledi Project az IDŐK FOLYAMÁN című előadása, melyet 4 éve nem játszott a trupp Budapesten. A Három Holló az Erzsébet híd mellett, a Piarista Rend épületében elhelyezkedő háromszintes kultúrtér, kávéházzal, kiállító- és előadótérrel várja közönségét. Ady Andrássy úti törzshelyén nyílt Eckermann kávéház szellemi atyja, a kávéház rajongó irodalmár, Wilhelm Droste ötlete alapján nyílt újra a Három Holló Budapesten.

Január 26-án a Színpadon  lesz látható Feledi János Idők folyamán előadása, melyet  2010-ben mutattak be az Egri Gárdonyi Géza Színházban. Az előadást több városban is játszották: Szegeden, Budapesten, Pécsett és Nagyváradon. Azonban a budapesti közönség négy éve láthatta utoljára az előadást a Várban, az akkori Nemzeti Táncszínház épületében.

Az estét Az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő áll, a női érzelmek, a kilátástalanság, az (önző) vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása áll.

Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán…

A koreográfus/rendezőt, Feledi János a női lelket, a női érzéseket kutatja munkájában. Azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét.  Feledi a női lelket, mint feltérképezendő területet tanulmányozza, három idősíkban, három különböző női karaktert nagyító alá véve.

Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta, Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.

 

Támogatók: Három Holló, NKA

Fotó: Gál Gábor