A Cannes-i díjnyertes Diane Kruger új filmjének premier előtti vetítése

2018. március 02.
A Marie Claire és a Cirko Film együttműködésében premier előtti vetítésen mutattuk be a Sötétben című filmet a világ egyik legjobb szállodájának választott, Aria Hotel Budapest mozitermében.

Az esemény vendégei Marie Claire olvasók voltak, valamint a magazin és Cirko Film barátai, köztük Zséda, Osvárt Andrea, Pataki Ági és Kovács Gábor producerek, valamint Orosz Barbara.

Osvárt Andrea párjával és főszerkesztőnk, László Krisztina

Zséda

A vetítést megelőző pezsgős fogadásról a Marie Claire Facebook Live-on tudósított. László Krisztina főszerkesztő a filmfesztiválokról beszélgetett Pataki Ági producerrel és Osvárt Andrea színésznővel.

Osvárt Andrea és Pataki Ági

A filmet a kulturális térként is jegyzett Aria Hotel 5.1 Dolby Surround technikával felszerelt Teatro Aria termében vetítették. A főszereplő,  a Cannes-i Filmfesztiválon legjobb színésznő díjával jutalmazott Diane Kruger. A török-német hátterű rendező, Fatih Akin vette a bátorságot, hogy egy teljes játékfilmnyi időt szenteljen az egykori topmodell színészi játékának – százhat percen át alig van olyan pillanat, amikor nem őt látjuk a mozivásznon. A film éppen ezért egy feszes, lüktető, élettel teli személyes történet – egy nőé, aki feleségként és anyaként száll szembe azzal a helyzettel, amit a sors mért rá. A modern német mese igazi korlenyomat: maffiaviszályok, politikai indíttatás, áldozathibáztatás fűszerezik. Az események forgatagában pedig megmutatkozik a semmi ágán didergő, magára maradt áldozat, aki a gyászfolyamatban erős, független, érzékeny nővé válik.  A filmet a szakma is díjazta: az alakítást a Cannes-i Filmfesztiválon a Legjobb Női Alakítás díjával jutalmazták. A film a Legjobb Idegen Nyelvű Film kategóriában Golden Globe-díjat nyert.

Nézd meg galériánkat a premier előtti vetítésről!

17 fotó megtekintése

A történet szerint Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat.

A filmet a nagyközönség március 8-tól láthatja a mozikban. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

www.facebook.com/sotetben

Fotók: Sárközy Marianna