Mi már láttuk: Sötétben

2018. március 08.
Ma mutatják be Diane Kruger új filmjét a mozikban. A Sötétben nem egy könnyen fogyasztható és könnyen befogadható sztori. De éppen ettől és Kruger zseniális játékától felejthetetlen.

A Sötétben című filmet Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be először, és Diana Kruger mindjárt meg is kapta a szerepért a legjobb színésznőnek járó díjat. Nem sokkal később a Golden Globe-on pedig a legjobb külföldi film kategóriában győzedelmeskedett. Ennyi elég is lenne, hogy a moziba csábítsunk, de van még egy-két indokunk.

A német-francia koprodukcióban készült filmet a török-német Fatih Akin rendezte, akinek a Soul Kitchen című mozit is köszönhetjük. A film forgatókönyvét is ő jegyzi.

A film sztorija szerint Diane Kruger egy fiatal feleséget és anyát alakít, akinek boldog élete egy csapásra összeomlik, amikor török férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet a nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat.

A német származású Diane Kruger, aki most először tért haza szülőhazájába forgatni, és most először játszik német nyelven, annyira szenzációsan alakítja a megtört, majd ismét erőre kapó, és harcoló édesanyát és feleséget, hogy szinte levegőt is elfelejtünk venni a film alatt. A történetet ennél bővebben nem mesélnénk el, de annyit azért elárulhatunk a végével kapcsolatban, hogy még a stáblista alatt is mozdulatlanul és egy pisszenés nélkül ült egy mozinyi ember a premier előtti vetítésen. Elgondolkodva…

A Diane Krugerrel készült exkluzív interjúnkat megtalálod a Marie Claire friss, áprilisi számában, ahol mesél arról is, milyen volt életében először abszolút smink nélkül forgatni.

Mától a mozikban! (Cirko Film)