3 könyv erős nőkről, aminek minden kislány kezében ott a helye

2018. március 24.

Becca Anderson: Book of Awesome Women

Határátlépők, szabadságharcosok, elsők, hősök. És nők. Becca Anderson könyvében olyan ikonikus nők portréit olvashatjuk, mint Eleanor Roosevelt, Coco Chanel vagy Malala Juszufzai  (aki nemrégiben egyébként maga is írt feminista mesekönyvet). Olyan inspiráló figurák, akikre minden kislánynak szüksége lehet.  (ára: 14 dollár)

Rachel Ignotofsky: Women in Science – 50 Fearless Pioneers Who Changed the World

Az 50 tudományos életben tevékenykedő, kiemelkedő nőalakot bemutató könyvet nemcsak a fantasztikus történetek, hanem Ignotofsky saját, bájos illusztrációi miatt is érdemes megvenni. A matematika, technológia és természettudomány területein alkotó legendás nők életéről pedig nemcsak kislányok, felnőtt nők is élvezettel olvashatnak. (ára: 13 dollár)

Elena Favilli, Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak – 100 különleges nő története

Nemrégiben jelent meg magyarul a külföldön már óriási sikert aratott könyv, ami végre bebizonyítja, hogy az esti mesében nem csak megementésre váró királylányok szerepelhetnek. A klasszikus mesék műfaját kiforgatva Favilli és Cavallo erős, önálló nőalakokat helyez a középpontba Kleopátrától Michelle Obamáig. Extra különlegesség, hogy a történetekhez készült portrékat 60, a világ különböző országaiban dolgozó női grafikus készítette. (ár: 3999 ft)