Malala Juszufzai varázslatos mesekönyvet írt

2017. szeptember 15. |

A Malala's Magic Pencilt a Nobel-békedíjas aktivista gyerekkora ihlette, és az a célja, hogy a világ jobbá tételére tanítsa a gyerekeket.

A tanuláshoz való jogért harcoló aktivistaként kezdte, mára az egész világot megmozgató hangadóvá vált Malala Juszufzai, a legfiatalabb Nobel-békadíjas, akit a helyi lányok hétköznapjairól írt blogja miatt lőtt fejbe egy fegyveres tálib, és aki mégis tovább küzdött. 

A fiatal lány most a Malala’s Magic Pencil című mesekönyvével szeretné szórakoztató és gyerekbarát módon oktatni a kicsiket, azt remélve, hogy így megtaníthatja a gyerekeket a remény, a csodákba vetett hit és a világ jobbá tételének fontosságára. A mesekönyvben Malala saját gyerekkorába repíti az olvasót: elmeséli például, hogy kiskorában nagyon szerette a Shaka Laka Boom Boom című mesét, ami egy kisfiúról és varázslatos erejű ceruzájáról szólt. Malala maga is nagyon vágyott egy ilyen mágikus ceruzára, hogy eltűntesse a környékről a szemetet és jobbá tegye a környezetében élők életét, de a kislány hamar rájön, hogy nem szabad örökké a varázslatos eszközre várni, ha valami jót akarunk tenni.

A mesekönyvet 4-8 éves gyerekeknek szánják, és Malala azt mondja, nagyon reméli, hogy minden gyereknek segít majd megtalálni a “saját varázsceruzáját”, ami számára a hangjának felfedezése volt. És az, mi mindent elérhet, ha kiáll a számára fontos ügyekért.

Mashable

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

Örökbe fogadtunk egy szenior cicát, aki kicsit minket is megmentett ciceró

Örökbe fogadtunk egy szenior cicát, aki kicsit minket is megmentett