Malala Juszufzai varázslatos mesekönyvet írt

2017. szeptember 15.
A Malala's Magic Pencilt a Nobel-békedíjas aktivista gyerekkora ihlette, és az a célja, hogy a világ jobbá tételére tanítsa a gyerekeket.

A tanuláshoz való jogért harcoló aktivistaként kezdte, mára az egész világot megmozgató hangadóvá vált Malala Juszufzai, a legfiatalabb Nobel-békadíjas, akit a helyi lányok hétköznapjairól írt blogja miatt lőtt fejbe egy fegyveres tálib, és aki mégis tovább küzdött. 

A fiatal lány most a Malala’s Magic Pencil című mesekönyvével szeretné szórakoztató és gyerekbarát módon oktatni a kicsiket, azt remélve, hogy így megtaníthatja a gyerekeket a remény, a csodákba vetett hit és a világ jobbá tételének fontosságára. A mesekönyvben Malala saját gyerekkorába repíti az olvasót: elmeséli például, hogy kiskorában nagyon szerette a Shaka Laka Boom Boom című mesét, ami egy kisfiúról és varázslatos erejű ceruzájáról szólt. Malala maga is nagyon vágyott egy ilyen mágikus ceruzára, hogy eltűntesse a környékről a szemetet és jobbá tegye a környezetében élők életét, de a kislány hamar rájön, hogy nem szabad örökké a varázslatos eszközre várni, ha valami jót akarunk tenni.

A mesekönyvet 4-8 éves gyerekeknek szánják, és Malala azt mondja, nagyon reméli, hogy minden gyereknek segít majd megtalálni a „saját varázsceruzáját”, ami számára a hangjának felfedezése volt. És az, mi mindent elérhet, ha kiáll a számára fontos ügyekért.

Mashable