Cate Blanchett végre megszólalt a Woody Allen-ügyben

2018. március 26.
"Nem érzem, hogy hallgattam volna" - mondta Cate Blanchett, mikor arról faggaták, miért nem reagált Woody Allen újra elővett zaklatási ügyére.

(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Dylan Farrow még 1992-ben vádolta szexuális zaklatással nevelőapját, Woody Allent. Az akkor még csak hétéves lány szavai teljesen visszapattantak a karrierje csúcsán lévő rendező dicsfényéről, de a #MeToo-mozgalom most képes volt újra feléleszteni az ügyet.

Woody Allen zaklatási botrányára azóta rengeteg hollywoodi színésznő reagált kéztördelve: Greta Gerwig azt mondta például, „ha tudtam volna, amit most tudok, nem szerepeltem volna a filmjében, nem dolgoztam volna neki, ahogy nem is fogok dolgozni már neki” és Natalie Portman is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ő „hisz Dylannek”.

Cate Blanchett a Blue Jasmine című filmben dolgozott együtt a rendezővel – a fimért Blanchett meg is kapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. A színésznő ezidáig nem szólalt meg Woody Allen ügyével kapcsolatban, viszont a CNN újságírójának kérdésére rögtön úgy reagált: „Nem érzem, hogy hallgattam volna.”

Blanchett ayt mondta, „mikor Woody Allennel dolgozott, még semmit nem tudott ezekről a vádakról” és hozzátette, hogy ha most a vádakat újra meg kell vizsgálni, bízik a hivatalos igazságszolgáltatás ítéletében. „Teljes szívvel támogatom, ha újra meg kell nyitni az ügyet, mert ha valami tényleg fantasztikus a közösségi médiában az az, hogyan képes felhívni a figyelmet bizonyos ügyekre, de nem funkcionálhat bíróként. Ezért kell az ilyen ügyeknek bíróság elé kerülniük, hogy ha a zaklatás megtörtént, az illető vád alá kerüljön.”