Nőközpontú Shakespeare adaptációkból csinál sorozatot Margot Robbie

2018. március 29.
Kevesen tudják, hogy Margot Robbie nemcsak tehetséges színésznő, de menő producer is, aki kimondottan az erős női karaktereket mozgató munkák gyártását támogatja. Ezúttal egy vagány Shakespeare adaptációkból álló sorozatot tervez, természetesen nőkkel a főszerepben.

Az egész világ imádta Margot Robbie-t az Én, Tonya főszerepében, aminek legnyilvánvalóbb fokmérője, hogy a színésznő még az Oscar-jelölésig is eljutott. Azt viszont már biztosan kevesebben tudják, hogy Robbie producerként is dolgozik: 2014-ben alapította LuckyChap névre keresztelt cégét, ami kimondottan „tehetséges nőkre és női történetekre” fókuszál. Robbie irodája és az ausztrál Hoodlum produkciós cég most egy tízrészes sorozat gyártását tervezik, amiben minden egyes rész Shakespeare-adaptáció lesz, ráadásul úgy, hogy kimondottan női hősök kerülnek középpontba. A női perspektívák használatán túl a színésznő cége azt is szeretné, ha a gyártást nőkből álló kreatív csapat vezényelné, le, miközben az ausztrál kultúra sokszínű ábrázolására is ügyelnének.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy Robbie a női filmesek érdekében szólalt fel. Nemrégiben az Australian Associated Pressnek mesélt arról, hogy jelenleg több kevésbé ismert, független női rendezővel is tárgyal: „Nagyon örömteli helyzetben vagyok, hogy segíthetek zöld lámpát adni (a projekteknek – a szerk), ezért olyanokkal akarok dolgozni, akiket még nem nagyon láthattunk.”

Fotó: Profimédia – Red Dot