Mi már láttuk: KV Társulat – Terike & Irén

2018. április 24.
Mielőtt beállna nyári uborkaszezon a fővárosi kőszínházak életében, érdemes kihasználni az utolsó lehetőségeket és megajándékozni magunkat egy szórakoztató színházi élménnyel.

A budapesti Broadway egyik kellemes kávézójában működik egy mini színház, a Mozsár műhely, ahol rendszeresen izgalmas kamaradarabokat mutatnak be a nagyközönség által kevésbé ismert, tehetséges színészek. Legutóbbi bemutatójuk a KV Társulat, Terike& Irén című kortárs magyar darabja, melynek műfaji meghatározása budapesti road movie.

A darabot megtörtént eset ihlette: 2016 augusztusában két idősödő hölgy magát NAV ellenőrnek kiadva próbált póthajhoz jutni egy belvárosi fodrászszalonban. Irén egy vidéki iskolaigazgató jobb napokat látott, gyermektelen özvegye a véletlen folytán találkozik Terikével, a magát még fiatal, vonzó nőnek tartó, ötvenes nagymamával, aki egy szépségszalonban szeretne munkát találni magának. Közös történetük egyszerre szövevényes, szürreálisan mulatságos és rendkívül drámai; azt mutatja be, mi vitt rá két tisztességes, javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon egy látszólag értelmetlen, törvénybe ütköző cselekedetre. Miközben végigszáguldunk Terikéékkel a mai Budapesten, megpróbáljuk megérteni a két nő abszurd viselkedését, tettét. A darab valósághű látlelet a mai Magyarországról, a nők helyzetéről, vágyaikról tele humorral és szívet szorongató mondatokkal. Mese a valódi magányról, a valódi kiszolgáltatottságról és a valódi kétségbeesésről.


A következő előadások: május 23, 24 19:30

Fotó: Kállai-Tóth Anett