Magyarországi ősbemutató és Lackfi-est

2018. június 30.
Két saját produkcióval és további három bemutatóval érkezik októbertől a Nagymező utcai Mozsár Műhely harmadik évada.

Erdeős Anna rendezésében kerül bemutatásra Magyarországon előszór az Anthony Burgess Egy tenyér ha csattan című népszerű regénye alapján készült színdarab Szabó Erika, Ódor Kristóf és Mohai Tamás előadásában. Lackfi János Minden napra egy sztori elnevezésű kalendárium jellegű írásfolyamát pedig Korcsmáros György szerkesztette olyan jelenetfüzérré, amely kiegészítve az Alpár Balázs által megzenésített Lackfi-versekkel igazi szórakoztató, tanulságos és korunk abszurditásával szembesítő estté áll össze Grisnik Petra és Makranczi Zalán előadásában. A 2018/2019-es évadban továbbá olyan kiemelkedő előadókkal találkozhat a közönség a Mozsárban, mint Bercsényi Péter, Kakasy Dóra, Mészáros Piroska, Seress Zoltán, és Szorcsik Kriszta.

100 szóban a város Fotó: Mozsár Műhely, Sin Olivér 1foto.hu

A második évadban három előadást mutatott be a Mozsár Műhely, illetve láthatók voltak az Orlai Produkciós Iroda Élet.történeketek.hu színházi sorozatának előadásai Borbély Alexandra, Ullmann Mónika, Egri Kata, Egri Márta, Epres Attila és Lázár Kati szereplésében.

Terike és Irén Fotó: Kállai Tóth Anett

A tavaly meghirdetett produkciós pályázaton kiválasztott darabok, az Így viszik át, a Terike&Irén és a Homokember mellett márciustól a Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadás is a Mozsárban látható. Mind a négy nagysikerű produkció látható lesz a Mozsár Műhely következő évadában is, akárcsak az első évad óta sikeresen futó előadások, mint a 100 Szóban a Város (Nagy Dániel Viktor, Szilágyi Csenge),  a Beszélő levelek (fellépett többek közt Lackfi János, Orosz Ákos, Simon Kornél, Gryllus Dorka, Hernádi Judit és még sokan mások), és a Kortalan Kortárs  (Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, Járó Zsuzsa).

Kortalan kortárs Fotó: Kállai-Tóth Anett

Mozsár Műhely saját produkciói

A 2018/2019-es évadban két saját produkciót is bemutat a Mozsár Műhely. Anthony Burgess, a Gépnarancs szerzőjének másik népszerű regényéből, az Egy tenyér ha csattanból Lucia Cox angol drámaíró készített színpadi adaptációt. Erdeős Anna rendezésében a Mozsár Műhely októberben mutatja be elsőként Magyarországon a darabot Szabó Erika, Ódor Kristóf és Mohai Tamás előadásában.

Netentúli történetek – ezt blogozd ki! címmel kerül színpadra Lackfi János Minden napra egy sztori címen futó, kalendárium jellegű írásfolyama Korcsmáros György rendezésében, Grisnik Petra és Makranczi Zalán előadásában.

Novemberben Telihay Péter rendezésében mutatják be a A pandák gyönyörű utazása című darabot Szorcsik Kriszta és Seress Zoltán előadásában. A Matei Vișniec kortárs román író darabja alapján született előadás alapja az álmok és a valóság határán imbolygó alakok kapcsolatának intimitása.

Fodor Annamária a népszerű előadássorozat, a Kortalan Kortárs egyik színésznője rendezőként is bemutatkozik az Ég és nő között című előadásban, amit december 31-én, az év utolsó napján láthatnak majd a nézők Kakasy Dóra és Bercsényi Péter előadásában. Dodo Gombár színdarabja játék a valósággal, őrület a jelennel, múlttal, jövővel. Két csodálatos ember, akik a teremtéstől a gyönyörédes megöregedésig kísérik egymást. Temérdek játékkal, szenvedéllyel jutnak végig a 12 részen, fájdalommal, de a legnagyobb Szerelemmel.

Februárban lesz látható a Színésznő a multiban című monodráma, amely egy humoros korrajz egy különös személyes történetbe ágyazva. Mészáros Piroska személyes történetein keresztül világít rá arra, hogy a call center igazából mennyi színházi helyzetet és humort rejt magában. Bemutatja, hogyan néz ki a multis állásinterjú, az úgynevezett assessment day, a csapatépítés, vagy éppen a munkahelyi tréning.