Szabadtéren a Feledi Project előadásai

2018. július 04. |
Central Médiacsoport Zrt.

Gyulán és Kecskeméten is találkozhat a közönség a Feledi János vezette Feledi Project előadásaival a nyár folyamán.

Hat tánc – Fotó: Szigeti László

2018. július 06-án, pénteken, Gyulán, a Tószínpadon lesz látható Bartók Béla inspirálta Hat Tánc című előadás. Az előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok vére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő és zongora adaptációja.
Az előadás a mindennapjainkrószól. Egy közösség egymáshoz való viszonyulást követhetjük nyomon különböző életérzések, tételek kapcsán. 

Táncművészek: Hortobágyi Brigitta, Tóth Brigitta, Hoffmann Luca, Kovács Eszter, Frigy Ádám, Csizmadia Tamás, Feledi János.

Prozódia – Fotó: Jókúti György

2018. július 26-án, csütörtökön, Kecskeméten lép fel a Kodály Művészeti Fesztiválon Prozódia című előadásával a Feledi Project.

A négy éve bemutatott előadás szintén élő jazz zenekaros kísérettel lesz látható. Feledi nos és a Trio a lá Kodály – OláDezső – zongora, Pecek Lakatos András – ütőhangszerek, Erdő Zoltán – klarinét – elsődleges célja a hagyományok ápolása mellett új reflexiókat bemutatni Kodály Zoltán népzenei gyűjtéseire, amelyek ily módon XXI. századi nézőpontból újra felhívják a figyelmet a magyar zenére, azon belül a népzenére. A kodályi témákra íródó művek egyrészttisztelgést fejeznek ki Kodály munkássága és zenei szelleme előtt, másrészt a már ismert témákat újfajta megközelítéssel próbálják bemutatni a közönségnek.

Az előadásban közreműködik: a Trió a lá Kodály jazz zenekar, táncművészek Horváth Zita, Tóth Brigitta, Frigy Ádám és Feledi János.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Ismerd meg hazánkat magyar zenekarokkal magyar zene

Ismerd meg hazánkat magyar zenekarokkal

Környezettudatos dalt készített a Follow The Flow dal

Környezettudatos dalt készített a Follow The Flow

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát” dal

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát”

Vitanovics Dusán – Tiszta szívvel film

Vitanovics Dusán – Tiszta szívvel