Szabadtéren a Feledi Project előadásai

2018. július 04.
Gyulán és Kecskeméten is találkozhat a közönség a Feledi János vezette Feledi Project előadásaival a nyár folyamán.

Hat tánc – Fotó: Szigeti László

2018. július 06-án, pénteken, Gyulán, a Tószínpadon lesz látható Bartók Béla inspirálta Hat Tánc című előadás. Az előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok vére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő és zongora adaptációja.
Az előadás a mindennapjainkrószól. Egy közösség egymáshoz való viszonyulást követhetjük nyomon különböző életérzések, tételek kapcsán. 

Táncművészek: Hortobágyi Brigitta, Tóth Brigitta, Hoffmann Luca, Kovács Eszter, Frigy Ádám, Csizmadia Tamás, Feledi János.

Prozódia – Fotó: Jókúti György

2018. július 26-án, csütörtökön, Kecskeméten lép fel a Kodály Művészeti Fesztiválon Prozódia című előadásával a Feledi Project.

A négy éve bemutatott előadás szintén élő jazz zenekaros kísérettel lesz látható. Feledi nos és a Trio a lá Kodály – OláDezső – zongora, Pecek Lakatos András – ütőhangszerek, Erdő Zoltán – klarinét – elsődleges célja a hagyományok ápolása mellett új reflexiókat bemutatni Kodály Zoltán népzenei gyűjtéseire, amelyek ily módon XXI. századi nézőpontból újra felhívják a figyelmet a magyar zenére, azon belül a népzenére. A kodályi témákra íródó művek egyrészttisztelgést fejeznek ki Kodály munkássága és zenei szelleme előtt, másrészt a már ismert témákat újfajta megközelítéssel próbálják bemutatni a közönségnek.

Az előadásban közreműködik: a Trió a lá Kodály jazz zenekar, táncművészek Horváth Zita, Tóth Brigitta, Frigy Ádám és Feledi János.