Elkezdődött az Impromptu forgatása Máté Gáborral a főszerepben

2018. július 28.
Elkezdődött az Impromptu munkacímű játékfilm forgatása. Nagy Zoltán első filmje a Filmalap Inkubátor Program keretében valósul meg, főszerepeit Máté Gábor, Major Erik és Bodnár Lulu játsszák.

Az Impromptu egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája Dávid, megsejti, hogy a banda 60 éves karmesterének viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal, ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja. A film egyrészt Dávid nyomozásáról szól, aki a megszállottjává válik ennek a titkos kapcsolatnak. Másrészt hangsúlyos a közeg, amiben a történet játszódik, és a fiatalok, akik egyik pillanatról a másikra felnőtt döntések meghozatalára kényszerülnek.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja majd. A karnagyot a Katona József Színház igazgatója, a színész – rendező, Máté Gábor játssza. A 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bodnár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák majd. További szerepekben látható lesz Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is.

Az Impromptu június 27-től 26 napig, augusztus végéig forog, többnyire budapesti helyszíneken, illetve a stáb néhány napra leköltözik Nyíregyházára és környékére.

A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét tavaly a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. Az Impromptu Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje.

A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi, a forgatókönyv tavaly novemberben a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop díját.

Az Impromptu a Filmalap támogatásával, a Filmfabriq gyártásában (producer: Osváth Gábor, Dreissiger László), a KMH Film (Pusztai Ferenc) és a Vertigo Média (delegált koproducer: Kárpáti György) együttműködésével készül.

A film várhatóan jövő tavasszal lesz látható a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Fotók: Gulyás Nándor, Mayer Bernadette