Tom Hiddleston kapja meg a női főszerepet ebben a zseniális kisfilmben

2018. augusztus 07.
Emilia Clarke, Lena Headey és Felicity Jones is hiába jelentkeznek a női főszerepre, végül még ezt is egy férfi játssza el helyettük.

A #MeToo mozgalom kapcsán egy kicsit a szélesebb közönség is bepillantást nyerhetett a castingok működésébe, ahol a nőket rendszeresen húsárúként mustrálják, kíméletlenül kritizálva korukat, alkatukat és tehetségüket. Jessica Swale zseniális kisfilmje, a Leading Lady Parts ezt figurázza ki a végletekig kisarkítva, de azért sajnos nem annyira a valóságtól elrugaszkodva.

A válogatásra érkező színésznők között feltűnik Emilia Clarke, a szintén a Trónok harcából ismert Lena Headey vagy Felicity Jones is, de szépen mindegyikük megkapja a magáét, amiért nem elég mosolygós, nincs eléggé kisminkelve vagy éppen túl sok rajta a ruha. Headey például idős, vagyis „túl anyukás”, de a kisfilmből az is kiderül, hogy Hollywoodban még mindig nagyon kevés eséllyel indulnak az ázsiai vagy a fekete színésznők is. Végül aztán betoppan Tom Hiddleston, akinek meg sem kell szólalnia, máris övé a szerep: