Reese Witherspoon szerint semmi meglepő nincs a hollywoodi zaklatásokban

2018. március 14.
Aktuális címlapsztárunk azt mondja, a mostanában kibukó történetekről eddig is lehetett tudni, csak nem kerültek nyilvánosság elé az ügyek.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Ahogy sorozatosan buknak ki a hollywoodi zaklatásokról szóló botrányok, sokakban felmerülhet a kérdés, „honnan lett hirtelen” ez a rengeteg történet? Reese Witherspoon szerint azonban ebben semmi „lett” és semmi „hirtelen” nincs – ezekről a sztorikról mindig is tudni lehetett nappalik és irodák szűk falai között.

A színésznő azt mondja, „sajnos semmi meglepőt” nem lát a hollywoodi zaklatásokról szóló történetek egyre növekvő számában. „A nők megosztottak egymással ilyen történeteket a nappalijukban és a munkahelyükön amióta dolgozó nő vagyok” – magyarázza Witherspoon. „Hihetetlen, hogy most a média és a világ elkezdett hinni nekünk és végre figyelnek ránk.”

A színésznő nemrégiben megosztotta saját történetét is egy rendezőről, aki akkor zaklatta őt, mikor Witherspoon még csak 16 éves volt. A most 41 éves sztár jelenleg a szexizmus ellen küzdő Time’s Up mozgalom vezéralakja, amivel többek között a munkahelyi zaklatási ügyekben pereskedő nőknek nyújtanak anyagi támogatást.

„Érzem, hogy változás közeleg – igazságszolgáltatás azoknak, akik korábban csendben voltak, de most végre előléptek, hogy szóljanak. Akkor is, ha a hangjuk még remeg, mint ahogy az enyém is remegett, miközben elmondtam a történetem” – mondja Witherspoon. „A női vezetőknek az összes iparágban ki kell állniuk azokért, akik nem tudják hallatn a hangjukat. Már rég itt volna az ideje.”

Reese Whiterspoonnal készült exkluzív interjúnkat az áprilisi Marie Claire-ben olvashatod el!