A szexizmus majdnem elüldözte Sandra Bullockot Hollywoodból

2018. június 09.
Sandra Bullock egy interjúban vallotta be, hogy egy ponton teljesen elege lett a hollywoodi szexizmusból és komolyan fontolgatta, hogy otthagyja karrierjét.

Karrierje egy pontján Sandra Bullock elgondolkodott, miért érzi magát ennyire kirekesztve és elnyomva, aztán rájött a megoldásra: hát persze, mert vaginája van! Erről számolt be az 53 éves színésznő a USA Today-nek adott interjújában, ahol elmesélte, a hollywoodi szexizmus majdnem elüldözte őt a pályáról.

„Az anyukám úgy nevelt fel engem, hogy nem kell megházasodnom, én legyek a saját szerencsém kovácsa. Keressem meg a pénzem, a magam ura legyen. Én tényleg úgy érkeztem a világba, hogy azt hittem, nincsenek egyenlőtlenségek, hogy mind egyformák vagyunk és hogy én is megtehetek bármit, amit egy férfi is” – magyarázta Bullock, aki később rájött, hogy sajnos ez egyáltalán nem így van.

Mikor rájött, mennyire erősen jelen van a szexizmus Hollywoodban, a színésznő komolyan elgondolkodott rajta, hogy nem akar a részese lenni egy ilyen rendszernek. Végül azonban mégis a maradás mellett döntött, aminek színésznői teljesítménye szempontjából persze borzasztóan örülünk, máshonnan nézve viszont elég sokatmondó, hogy Bullock sok nőhöz hasonlóan még a problémákat felismerve is inkább a csendben tűrés mellett döntött végül.

Fotó: Profimédia – Red Dot