Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. szeptember 06.
Nem tudunk szebb helyszínt elképzelni a Budai Várnál egy-két finom pohár bor elfogyasztására. Ha pedig véletlenül külföldi vendégeink vannak, akkor pláne kötelező program a hétvégi Borfesztivál - egy balatoni borral a kezünkben sokkal kellemesebb lesz felidézni a magyar királyok és a vár történetét.

Bort kóstolni nagyon sok helyen lehet, az egyik legizgalmasabb a termőhelyen, magánál a borásznál kóstolni, és nem is gondolnánk, hogy milyen sok magyar borász nyitott arra, hogy vendégül lássa az érdeklődőket, és pár szóban elmesélje a bor történetét is. A különböző régiókat végigjárni még lelkes érdeklődőként se reális, ezért is jöttek létre a fesztiválok, ahol egy helyre koncentrálódik egy-egy régió, fajta, vagy akár egy ország borászainak kínálata. A Borfesztiválon számos magyar borász mutatja meg büszkeségeit, de – a borkereskedők standjainak köszönhetően – külföldi borokat is kóstolhatunk.

A fesztivál idén a Balatonra és a tó körüli borászatokra, borokra szeretné felhívni a figyelmet. A Balaton MOST program arról is szól, hogy az élet nem áll meg szeptember elsején a Balaton környékén, érdemes felfedezni a vidéket ősszel és tavasszal is. A Borfesztiválon több mint 20 balatoni borász lesz jelen, bátran beszélgessünk el velük, kérdezzük meg, hogy milyen csodákat rejt a térség év közben. Aztán valamelyik őszi hétvégén látogassunk el hozzájuk.

A fesztiválon számos zenekar is fellép, érdemes a különböző színpadok programját átböngészni mielőtt eldöntjük, hogy melyik nap megyünk fel a Várba.

Plusz tipp:

Czinege Tamás (Gastro-Hack) és Stoller Márton (Céltorony Grill & BBQ) hónuk alá csapnak pár kiváló, Balaton-környéki alapanyagot, faszenet izzítanak a Big Green Eggben, hogy a borok mellé grillezett húsokat és zöldségeket fogyaszthassunk.

Budapest Borfesztivál

Időpont: szeptember 6-10.