Nők a tengeralattjárón?

2018. november 23.
Új sorozat indul hétfőn az Epic Drama csatornán, méghozzá a legendás Das Boot - A tengeralattjáró című film "folytatódik" sorozat formájában. A háborús, katonás téma adott, de lesznek a sorozatban erős női karakterek is, ennyit elárulhatunk miután az első két részt már levetítették nekünk.

Egy tengeralattjáró fantasztikus és egyben félelmetes is, valószínűleg sokan vagyunk, akiket egyből klausztrofób érzések járnak át, ha magunk elé képzeljük. Hozzánk viszonylag közel, néhány órányi repülésre, a tallinni Tengerészeti Múzeumban kaphatunk segítséget ahhoz, hogy megérezzük, milyen lehetett az élet ezeken az óriás hajókon, amelyek a második világháborúban a hadviselés fontos részei voltak. A hatalmas hangárban a Lembit tengeralattjáró pihen, a fedélzetét nagyon jó állapotban őrizték meg, egy rövid látogatás is elég, hogy ízelítőt kapjunk a legénység mindennapjaiból.

Nők persze nemigen tehették a lábukat a fedélzetre a világháború idején, az csak az utóbbi évtized fejleménye, hogy ez a terület sem elérhetetlen a nők számára. Az amerikai haditengerészetnél ma már létezik olyan női tengerészcsoport, akiknek a tagjai atom-tengeralattjárón szolgálnak.

A sorozat két női főszereplője: Lizzy Caplan és Vicky Krieps

Az 1942-ben játszódó új sorozat – A tengeralattjáró címen lesz látható – egy német tengeralattjáró legénységének és a francia ellenállás tagjainak drámai fordulatokkal teli napjait mutatja be. A készítők persze szerettek volna női szálakat is szőni a sorozatba, és – az első két rész alapján mondhatjuk – ez olyannyira jól sikerült, hogy a legizgalmasabb jelenetek középpontjában a két női főszereplő – Vicky Krieps, Lizzy Caplan – állt. A stáb nemzetközi – a főbb szerepekben Rick Oxon, Tom Wlaschiha, Vincent Kartheiser, James D’Arcy, Thierry Frémont –, és a forgatás is több helyszínen zajlott, Münchenben, La Rochelle-ben, Prágában és Máltán. A sorozat főszereplője viszont talán mégiscsak maga a tengeralattjáró.

Az Epic Drama a Viasat World új csatornája, amelyen főleg magas költségvetésű, színvonalas és HD felbontású sorozatokat lehet nézni. Lesz rajta krimi, klasszikus irodalom, politikai, történelmi sorozatok is. A 24.hu korábbi cikke szerint az Epic Drama csatornán látható tartalmak túlnyomó többsége az elmúlt három évben készült, és körülbelül 70 százalékát elsőként, exkluzív módon az Epic Dramán lehet majd látni,

A tengeralattjáró

Első két rész: november 26-án, este 21 órától az Epic Drama csatornán. A további részek minden hétfőn 21 órától.