Határokat feszeget a Kistehén új albuma…Bocsánat!

2018. december 27.
Itt az eddigi legérettebb és legszabadabb Kistehén album. Az új, Bocsánat című lemez dalai először csak a zenekar nyilvános videómegosztóján hallgatható. A lemez fizikai formátumban bakeliten lesz csak elérhető 2019 tavaszán a Drum & Monkey MUSIC kiadó jóvoltából.

Kollár-Klemencz László eddigi Kistehén albumai kifejezetten az ő keze nyomát viselték, az új anyagot azonban a teljes zenekar jegyzi. Igazi, közös produkció, a frontember sajátos szövegeivel és hangzásvilágával. “Ez az anyag önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető, mind zenében, mind szövegben. Nincsenek tabuk, ezért nincs is mit ledönteni, eleve ott hevernek a földön. A Kistehén pedig rutinosan ugrál és táncol közöttük, legtöbbször nevetve, máskor pedig melankóliába fordulva” – mondta az albumról Kollár-Klemencz László.

Sidó Attila, a zenekar gitárosa szerint ezek a mostani dalok zúzósabbra sikerültek mint a régiek: “Van egy olyan dal amiről nekem kifejezetten a Led Zeppelin jut eszembe, de jellemző a 90-es évek hangzásvilága is, ugyanakkor vannak „hard dance” jellegű elektronikus, filteres dalok is. A vokálos részek pedig még izgalmasabbak lettek, kibővülve Mákó Katóval és Magyar Borival, ami eleve nagyon jó alaphangot ad az egész albumnak. A pszichedelikus vonal is felfedezhető 1-1 dalban, például az egyik kedvencem, az Öntsd le sóval című szám egy sötétebb, fátyolosabb világba visz. Mindent összevetve azt mondanám, hogy zeneileg sokkal összetettebb ez az anyag, mint a korábbi Kistehén albumok voltak.”

“Nekem a szövegek is tetszenek mert személyesebbek, mélyebbek. Bár most inkább a hangzásra van ráállva a fülem, összességében ez egy bátor lemez lett. Áprilisban négy szám jött ki, a próbákat már legalább két éve elkezdtük, de akkor még inkább csak a témákat, ötleteket gyűjtöttük. Törekedhettünk volna koncentráltabb üzemmódra, akkor viszont lehet, hogy nem lenne ilyen kiforrott az új lemez anyaga. Szerintem, most jutottunk el oda, hogy szakmailag és emberileg is jól működik a zenekar, úgyis mondhatnám, hogy ez egy reálisabb énképpel rendelkező Kistehén. Tudjuk, hogy hol tartunk és mit várunk el magunktól és a zenekartól”- mesélte Jancsovics Máté, a zenekar dobosa.

Vajdovich Árpád azt is elmondta, hogy a lemezt teljes egészében a zenekari tagok ötletei alapján készítették: “Szerencsére a magunk urai vagyunk, nincs felettünk producer, vagy menedzseriroda, aki megmondaná, hogy gyerekek, most el kéne menni egy kicsit poposabb irányba, mostantól tilos a torzító. A Kistehén stílusa felismerhető, egységes, minden számnak megvan a saját világa.”

További információk a zenekar Facebook-oldalán!