Nők a vásznon Budapest trendszetter galériájában

2019. május 05. |

Május 16-ig látogatható a Rugógyár Galéria legújabb kiállítása, a Kő-Papír-Olló. A magyar kortárs képzőművészet három kiemelkedő női alkotójának, Köves Évának, Hardi Ágnesnek és Újszászi Tündének, a műveit nézhetjük meg az idén egyéves belvárosi kiállítótérben.

Ahogy a kő-papír-ollónál, úgy a három művész alkotásainál is a jelek, a ritmusok és a játék öröme az összetartó erő. Köves Éva festőművész az 1997-es Velencei Biennálén nagy sikerrel mutatta meg nemzetközi nyilvánosság előtt is a fotóalapú festészetét, amellyel új struktúrákat hozott létre. A Rugógyár Galéria kiállításán fotóra festett vásznai mellett kézi rajzai és vetített-animált festményei is láthatók. A Gundel Művészeti díjas Hardi Ágnes szobrászként beton domborművekkel és fém objektumotokkal kísérletezik és épít fel minimalista stílusban játékos, mégis klasszikus formákat. Újszászi Tünde a papír szinte textilszerű hálózatait szövi. Egészen apróra hajtogatott, origamira emlékeztető papír-elemekből hoz létre a textilművészetet megújító installációkat.

Köves Éva: Tünet

Köves Éva a Képzőművészeti Főiskola festő szakán tanult. Derkovits-ösztöndíjas, Smohay-díjas és a fővárosi önkormányzat párizsi ösztöndíjával kitüntetett művész. Számos egyéni tárlat mellett csoportos kiállításokon vett részt a Magyar Nemzeti Galériában, az Ernst Múzeumban.

Hardi Ágnes a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végzett. A pályakezdő művész alkotásaival egyéni tárlat és több csoportos kiállítás keretén belül is találkozhattunk.

Újszászi Tünde a MOME divat- és textiltervezés szakán szerzett diplomát. A munkával részt vett számos nemzetközi csoportos kiállításon, többek között Helsinkiben, Münchenben és Luganoban.

A kiállítás május 16-ig tekinthető meg nyitvatartási időben.

A Rugógyár olyan kortárs művészettel foglalkozó, kereskedelmi galéria, amely értékteremtő programjának keretében új, eddig más intézményben nem látható kontextusban mutat be kortárs művészeket.

A galéria címe: Budapest, 1056 Szarka utca 7.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal