Nők a vásznon Budapest trendszetter galériájában

2019. május 05.
Május 16-ig látogatható a Rugógyár Galéria legújabb kiállítása, a Kő-Papír-Olló. A magyar kortárs képzőművészet három kiemelkedő női alkotójának, Köves Évának, Hardi Ágnesnek és Újszászi Tündének, a műveit nézhetjük meg az idén egyéves belvárosi kiállítótérben.

Ahogy a kő-papír-ollónál, úgy a három művész alkotásainál is a jelek, a ritmusok és a játék öröme az összetartó erő. Köves Éva festőművész az 1997-es Velencei Biennálén nagy sikerrel mutatta meg nemzetközi nyilvánosság előtt is a fotóalapú festészetét, amellyel új struktúrákat hozott létre. A Rugógyár Galéria kiállításán fotóra festett vásznai mellett kézi rajzai és vetített-animált festményei is láthatók. A Gundel Művészeti díjas Hardi Ágnes szobrászként beton domborművekkel és fém objektumotokkal kísérletezik és épít fel minimalista stílusban játékos, mégis klasszikus formákat. Újszászi Tünde a papír szinte textilszerű hálózatait szövi. Egészen apróra hajtogatott, origamira emlékeztető papír-elemekből hoz létre a textilművészetet megújító installációkat.

Köves Éva: Tünet

Köves Éva a Képzőművészeti Főiskola festő szakán tanult. Derkovits-ösztöndíjas, Smohay-díjas és a fővárosi önkormányzat párizsi ösztöndíjával kitüntetett művész. Számos egyéni tárlat mellett csoportos kiállításokon vett részt a Magyar Nemzeti Galériában, az Ernst Múzeumban.

Hardi Ágnes a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végzett. A pályakezdő művész alkotásaival egyéni tárlat és több csoportos kiállítás keretén belül is találkozhattunk.

Újszászi Tünde a MOME divat- és textiltervezés szakán szerzett diplomát. A munkával részt vett számos nemzetközi csoportos kiállításon, többek között Helsinkiben, Münchenben és Luganoban.

A kiállítás május 16-ig tekinthető meg nyitvatartási időben.

A Rugógyár olyan kortárs művészettel foglalkozó, kereskedelmi galéria, amely értékteremtő programjának keretében új, eddig más intézményben nem látható kontextusban mutat be kortárs művészeket.

A galéria címe: Budapest, 1056 Szarka utca 7.