Kedvenc helyünk a héten: Rugógyár

2018. december 19.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A művészet fogalma szinte minden galériában egy kicsit másképp kel életre. E heti kedvenc helyünk a Szarka utcai Rugógyár Galéria ahol, a közönség számára végre észlelhetővé válik a különböző generációk közti dinamika. Színes, izgalmas és inspiráló párbeszédbe csöppenünk, nemcsak a kiállított festmények és szobrok közötti látványos kapcsolódásokat illetően, de a galériában dolgozó munkatársak kedves és jól érthető tárlatvezetése révén is.

Nemrég ünnepelte születésnapját az egy éve nyílt galéria. Az exklúzív, világos tér helyén pár évtizede még valóban egy rugógyártó üzem működött, amire az indusztriális, mégis otthonos térben visszafogott részletek emlékeztetnek. Látogatásunkkor Iványi Brigitta a galéria művészeti vezetője fogadott bennünket, aki megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel és odaadással vezetett körbe minket mindkét emeleten.

A Rugógyár olyan kortárs művészettel foglalkozó kereskedelmi galéria, amely értékteremtő programjának keretében XX. századi alkotókat is bemutat kortárs művészekkel együtt. Jelenleg nyolc művésszel dolgozunk együtt, és segítjük őket, hogy alkotásaik minél szélesebb körben ismertté váljanak elsősorban itthon, de nemzetközi szinten is”. – meséli Brigitta.

A Rugógyárban a művészet nem merül ki a festészetben. Amellett, hogy laikusként újraértelmezzük a vászon és festék fogalmát, a szobrászat is meglepő, új formákban ölt testet Veres Balázs, Hardi Ágnes, és Martin Henrik remekeiben. Lossonczy Tamás klasszikus modern festményei őrzik a XX. század elejének absztrakt festészeti hagyományait, míg David Sutherland idén készült kollázs-festményei ezekkel szoros párbeszédbe kerülnek. Cseke Szilárd és Wolsky András képei pedig a véletlen irányított használatával készült meglepően izgalmas kompozíciók.

Brigitta szeretettel mesél művészeiről, szívén viseli a sorsukat, és baráti közvetlenséggel avat be minden egyes kiállított műtárgy történetébe.

8 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: december 11.-től január 30.-ig csoportos kiállítás látható a galéria művészeiből, ahol természetesen meg is vásárolhatjuk ezeket az alkotásokat.

Kiknek ajánljuk: Brigitta a művészetből inspirálódó kreatívoknak, a zene rajongóinak és a szépségre nyitottaknak ajánlja a galériát.

Nyitvatartás:

  • Kedd 10.00 – 16.00-ig
  • Szerda, Csütörtök 12.00 – 19.00-ig

Egyéni időpont egyeztetés:

  • +36-30-319-0963
  • hello@rugogyargaleria.hu

Fotó és szöveg: Bodnár Zsófia