Kistehén koncert, ahogy még sosem hallottuk

2019. június 15.
A Kistehén zenekar június 19-én este különleges koncerttel lepi meg rajongóit a Müpa színpadán. A koncerten vendégelőadókkal és egy teljes gospel lánykórussal kiegészülve hallhatjuk nemcsak az új, de a kultikus Kistehén-dalokat is.

2019 elején a Kistehén hosszú szünet után jelentkezett új lemezzel. A hetedik, Bocsánat című album ismét hűen követi az eddigi Kistehén-lemezeket, miközben egyikre sem hasonlít: önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető mind zenében, mind szövegben. Nincsenek tabuk, ezért nincs is mit ledönteni, eleve ott hevernek a földön. A Kistehén pedig rutinosan ugrál és táncol közöttük, olykor nevetve, olykor balladisztikusan melankóliába fordulva. A lemez anyaga igen sűrű, mégsem lehet mosoly nélkül végighallgatni, zenében és szövegben is a humor, az abszurditás és az avantgárd jellemzi. A dalokból nem hiányzik a Kistehéntől megszokott társadalmi érzékenység, s a női-férfi lét bonyolult és megfejthetetlen kérdéseinek feszegetése sem.

A Bocsánat album speciális köntösben

 “A Müpában egy rock zenekarnak mindig nehéz dolga van. Ülő közönség előtt, színházi keretek közt megszólaltatni azokat a dalokat, amik nem ilyen körülményekre lettek írva, ez kihívás is, nem csak korlát. Ilyenkor más kerül előtérbe a koncerten és a szövegek is nagyobb hangsúlyt kapnak. De mindenképpen más jellegű bennünk is és a közönségben is a megélt katarzis, arra törekszünk, hogy mindannyian részese legyünk ennek.” mondta a június 19-i koncertről Kollár-Klemencz László, a zenekar frontembere.


Az új,nemrégiben bakelit lemezen is megjelent anyagot a teljes Kistehén zenekar jegyzi. Igazi közös produkció, Kollár-Klemencz László sajátos szövegeivel. A Bocsánat című album speciális előadásával a Müpában mutatkozik be a zenekar.

Vendégzenészek:

Vincenzo Lo Buglio (Terra Profonda) és Henri Gonzo (Fran Palermo)

További információk a koncertről itt találhatóak.

Fotók: Komroczki Diána