Gumikacsát vagy legyezőt érdemes vinni a Színházak Éjszakájára?

2019. augusztus 13.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész és színművész hallgatói helyzetgyakorlatokon keresztül mutatják be a Színházak Éjszakája videósorozatában, nekik mi jutott eszükbe az évadnyitó fesztivál idei szlogenjéről. A forgatás közben előkerült egy gumikacsa és életre kelt egy házi zsák is…

“Te mit viszel magaddal?” – ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának. A szlogenben egyszerre két jelentés is jól megfér egymással: a szervezők kíváncsiak, ki mivel készül erre a kalandos éjszakára, és arra is, hogy a nézők milyen felejthetetlen élményekkel távoznak a színházból.

Az idei plakáton megjelennek játékos, vicces szimbólumok: fényképezőgép, notesz, gumikacsa, tornacipő, Az ember tragédiája kötet, legyező, karszalag, színházi látcső. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész és színművész hallgatói is elgondolkodtak a fenti kérdésen, velük készített kampányvideókat a fesztivál stábja. A bábosok – Csarkó Bettina, Bartos Ági és Bánki Sára – kedves kreativitással használták fel a tárgyakat, hol szökni próbáló állatokat imitálva, hol embert faragva a Színházak Éjszakája hátizsák segítségével. A színművész osztály két tagja, Staub Viktória és Veszelovszki Janka helyzetkomikumra építették saját videóikat, melybe belefért az is, hogy fára másszanak a Margitszigeten.

Íme az első rész:

A további videókat a Színházak Éjszakája Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

Idén 34 színház csatlakozott a nyolcadik alkalommal jelentkező színházi évadnyitó fesztiválhoz, melyre ebben az évben a magyar dráma napján, vagyis szeptember 21-én kerül sor. 2Egészen szeptember 1. (vasárnap) éjfélig 20% kedvezménnyel válthatjuk meg karszalagjainkat, kizárólag online, a www.szinhazakejszakaja.hu valamint a jegy.hu oldalakon. Szeptember 2-től az intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség, teljes áron.