Budapestre jön a System of a Down

2019. október 05. |

Szenvedélyes, soha nem gyengülő, elképesztő koncerteket adó bandaként tartják őket számon világszerte. Az 1994-ben alakult amerikai és örmény együttes végre Budapestre is ellátogat.

A zenekar óriási kereskedelmi sikereket ért el öt stúdióalbumával, amelyek közül három is rögtön az első helyen kezdett az amerikai Billboard albumlistán. A System Of A Downt 4 Grammy-díjra jelölték, a B.Y.O.B. daluk pedig 2006-ban el is nyerte a díjat a legjobb hard rock felvételként. A System ezidáig több mint 40 millió lemezt adott el világszerte.

A SOAD zenéjét sokféleképpen nevezik, de a zenekar nem törődik a címkékkel. Az énekes Tankian szerint “Számomra a System of A Down nem egy progresszív együttes. De nyilvánvalóan nem is egy tipikus pop projekt. Nagyon figyelünk a zenénkre, hogy biztosak lehessünk benne, ez nem olyasvalami, amit korábban már hallottak.” A basszusgitáros Odadjian kiegészítette: “Össze lehet hasonlítani minket bárkivel, akivel csak akarnak. Nem érdekel bennünket. Az összehasonlításoknak és a címkéknek nincs hatása erre a zenekarra. A tény az tény: vagyunk, akik vagyunk, és mások is azok, akik.”

És most, a System Of A Down végre Budapesten is fellép, első önálló magyarországi koncertjük 2020. június 17-én lesz a Budapest Arénában!

Az előzenekar a brazil Ego Kill Talent lesz, akik nemrég fejezték be második albumuk felvételeit, és lesz szerencséjük áprilisban a brazil stadionokban turnézni a Metallica és a Greta Van Fleet társaságában. Ezután májusban debütálnak az Egyesült Államokban, majd júniusban Európában lépnek fel.

A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon vásárolható.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

A magány fájdalmáról énekel Kulka János dal

A magány fájdalmáról énekel Kulka János