Idén is elmondta Obama, hogy melyek voltak a kedvenc könyvei, filmjei és zenéi

2019. december 31. |

Már hagyománynak számít, hogy az év utolsó napjaiban Obama kitweeteli az év számára megmeghatározóbb könyves, filmes/sorozatos és zenés élményeit.

A lista az utóbbi években már igen hosszúra duzzadt és azokat a tételeket is tartalmazza, melyeket év közben már elcsepegtetett követőinek az ex elnök. A könyves listán egyelőre csak nagyon kevés olyan kötet akad, amit már le is fordítottak magyarra, az egyik ezek közül a Normális emberek Sally Rooney-től. De Murakami Haruki új kötete, a Férfiak nők nélkül és Min Jin Lee Pacsinkója is megtalálható már a magyar könyvesboltokban – Obama is az angol fordítás után, az eredeti megjelenéshez képest csúszva tudta elolvasni ezeket regényeket és úgy tűnik, be is jött neki a keleti posztmodern mágikus realizmus. Ha angolul is olvasunk, akkor érdemes a teljes listáért felkeresni Obama Twitterét!

Filmek és sorozatok terén könnyebb dolgunk van, ha Obamától inspirálódánk: ajánlja (a teljesség igénye nélkül) például a saját pénzügyi támogatásával készült American Factory dokumentumfilmet, a szintén kínai tematikájú The Farewell-t, a Netflixen és a hazai mozikban is elérhető Az ír (The Irishman) krimit és a Házassági történet (Marriage Story) filmdrámát is. Az idei zenei palettáról ismét bekerült az Obama-listára Beyoncé egy slágere – ezúttal a Mood 4 Eva, de van még rajta például Solange,  Young Thug és The National dal is. Zene terén nem sokat változott Obama, eddig is mindenevő volt, a raptől a mainstream popon keresztül a folkrockig mindent megtalálunk a 2019-es évbúcsúztató listán.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal