Idén is elmondta Obama, hogy melyek voltak a kedvenc könyvei, filmjei és zenéi

2019. december 31.
Már hagyománynak számít, hogy az év utolsó napjaiban Obama kitweeteli az év számára megmeghatározóbb könyves, filmes/sorozatos és zenés élményeit.

A lista az utóbbi években már igen hosszúra duzzadt és azokat a tételeket is tartalmazza, melyeket év közben már elcsepegtetett követőinek az ex elnök. A könyves listán egyelőre csak nagyon kevés olyan kötet akad, amit már le is fordítottak magyarra, az egyik ezek közül a Normális emberek Sally Rooney-től. De Murakami Haruki új kötete, a Férfiak nők nélkül és Min Jin Lee Pacsinkója is megtalálható már a magyar könyvesboltokban – Obama is az angol fordítás után, az eredeti megjelenéshez képest csúszva tudta elolvasni ezeket regényeket és úgy tűnik, be is jött neki a keleti posztmodern mágikus realizmus. Ha angolul is olvasunk, akkor érdemes a teljes listáért felkeresni Obama Twitterét!

Filmek és sorozatok terén könnyebb dolgunk van, ha Obamától inspirálódánk: ajánlja (a teljesség igénye nélkül) például a saját pénzügyi támogatásával készült American Factory dokumentumfilmet, a szintén kínai tematikájú The Farewell-t, a Netflixen és a hazai mozikban is elérhető Az ír (The Irishman) krimit és a Házassági történet (Marriage Story) filmdrámát is. Az idei zenei palettáról ismét bekerült az Obama-listára Beyoncé egy slágere – ezúttal a Mood 4 Eva, de van még rajta például Solange,  Young Thug és The National dal is. Zene terén nem sokat változott Obama, eddig is mindenevő volt, a raptől a mainstream popon keresztül a folkrockig mindent megtalálunk a 2019-es évbúcsúztató listán.

Fotó: Profimedia – Red Dot


Kapcsolódó