Péterfy Bori a dokumentumfilmek fontosságáról – videó

2020. január 22. |

Január 27-én indul a BDIF, azaz a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. A zsűriben Feldmár András pszichoterapeuta és Talal Derki Sundance-díjas, Oscar-jelölt filmrendező mellett Péterfy Bori is zsűrizik.

Január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, legrangosabb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, valamint diák- és nyugdíjas zsűri hat kategóriában dönt a pénzdíjakról, Harc a szabadságodért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért, Fiatal filmesek rövidfilm versenye, Magyar verseny.

Az előző évek közönségsikerére alapozva a Budapest legnézettebb fesztiválja ismét, elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes,  köztük 6 Oscar jelölt, valamint Sundance-, Európa-,IDFA,- díjas,  és egyéb nagyhírű fesztiválok díjaira is jelölt alkotásokat, melyeket Magyarországon először, csak a BIDF-en láthatnak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt nyitott nézők.

A Szív a szívvel című filmről és a dokumentumfilmek fontosságáról mesélt Péterfy Bori:

A film előzetesét is megnézheted:

Bővebb infó a fesztiválról ITT!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal