Péterfy Bori a dokumentumfilmek fontosságáról – videó

2020. január 22.
Január 27-én indul a BDIF, azaz a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. A zsűriben Feldmár András pszichoterapeuta és Talal Derki Sundance-díjas, Oscar-jelölt filmrendező mellett Péterfy Bori is zsűrizik.

Január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, legrangosabb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, valamint diák- és nyugdíjas zsűri hat kategóriában dönt a pénzdíjakról, Harc a szabadságodért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért, Fiatal filmesek rövidfilm versenye, Magyar verseny.

Az előző évek közönségsikerére alapozva a Budapest legnézettebb fesztiválja ismét, elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes,  köztük 6 Oscar jelölt, valamint Sundance-, Európa-,IDFA,- díjas,  és egyéb nagyhírű fesztiválok díjaira is jelölt alkotásokat, melyeket Magyarországon először, csak a BIDF-en láthatnak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt nyitott nézők.

A Szív a szívvel című filmről és a dokumentumfilmek fontosságáról mesélt Péterfy Bori:

A film előzetesét is megnézheted:

Bővebb infó a fesztiválról ITT!