Világviszonylatban is új, rendkívüli bemutatókra készül a Madách Színház

2020. május 20. |

Ha hiányoznak a színházi élmények, jó hírünk van. A Madách Színház élőben lehet ott az otthonunkban. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János játszanak a rendkívüli, új premierdarabokban.

Június 4-én mutatja be a Madách Színház Carol Rocamora Örökké fogd a kezem című művét, amelyet a szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán írt. A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás, akik a fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekednek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót június 4-én színházi időben, 20.00 órakor, és a további előadásokat is, amelyeket június 5-én, 6-án, 9-én és 10-én rendeznek meg, ugyancsak színházi időben, este 20.00 órai kezdettel. Az előadások minden alkalommal élők, egyszeriek és megismételhetetlenek lesznek!

Carol Rocamora a New York-i Művészeti Egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Olyan színészóriások játszották, mint Paul Scofield és Irene Worth. A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

A Madách Színház élőben az Ön otthonában sorozat következő darabja Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében, június 11-én, este 20.00 órakor kerül bemutatásra. További előadások időpontjai: június 12., 13., 16., 17. este, ugyancsak 20.00 órai kezdettel.

Ez a produkció is a rendkívüli helyzet jegyében születik, az előadás helyszíne a művészek lakása.

Bernard Slade 1975-ben írta Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékát, amelyért Tony-díjra jelölték, majd filmadaptációjáért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. A darab több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, a világ több országában is bemutatták. A Madách Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.

A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egy napot egymással töltenek, az évek során pedig a kaland mély emberi kapcsolattá válik.

Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, és jegyvásárlásra is ott lesz lehetőség május 26-tól. Céljuk, hogy a világon elsőként az online térben hozzák létre az élő színházi előadás izgalmát, valóságos színházi élményt adjanak, ami a szemünk előtt születik meg, hiszen minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen. Az előadássorozat különlegessége, hogy valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető. A közvetítés a Budapest Film Zrt. technikai segítségével jön létre.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten