Világviszonylatban is új, rendkívüli bemutatókra készül a Madách Színház

2020. május 20.
Ha hiányoznak a színházi élmények, jó hírünk van. A Madách Színház élőben lehet ott az otthonunkban. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János játszanak a rendkívüli, új premierdarabokban.

Június 4-én mutatja be a Madách Színház Carol Rocamora Örökké fogd a kezem című művét, amelyet a szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán írt. A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás, akik a fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekednek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót június 4-én színházi időben, 20.00 órakor, és a további előadásokat is, amelyeket június 5-én, 6-án, 9-én és 10-én rendeznek meg, ugyancsak színházi időben, este 20.00 órai kezdettel. Az előadások minden alkalommal élők, egyszeriek és megismételhetetlenek lesznek!

Carol Rocamora a New York-i Művészeti Egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Olyan színészóriások játszották, mint Paul Scofield és Irene Worth. A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

A Madách Színház élőben az Ön otthonában sorozat következő darabja Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében, június 11-én, este 20.00 órakor kerül bemutatásra. További előadások időpontjai: június 12., 13., 16., 17. este, ugyancsak 20.00 órai kezdettel.

Ez a produkció is a rendkívüli helyzet jegyében születik, az előadás helyszíne a művészek lakása.

Bernard Slade 1975-ben írta Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékát, amelyért Tony-díjra jelölték, majd filmadaptációjáért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. A darab több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, a világ több országában is bemutatták. A Madách Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.

A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egy napot egymással töltenek, az évek során pedig a kaland mély emberi kapcsolattá válik.

Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, és jegyvásárlásra is ott lesz lehetőség május 26-tól. Céljuk, hogy a világon elsőként az online térben hozzák létre az élő színházi előadás izgalmát, valóságos színházi élményt adjanak, ami a szemünk előtt születik meg, hiszen minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen. Az előadássorozat különlegessége, hogy valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető. A közvetítés a Budapest Film Zrt. technikai segítségével jön létre.

Olvass tovább!