Jó hír: Cserna-Szabó András új regénnyel jelentkezik

2020. június 13.
Cserna-Szabó András hosszú idő után új regényt írt Extra Dry címmel. A történet középpontjában Aladár és Erika keserű válása áll, miközben megismerjük a körülöttük felbukkanó furcsa karakterek sokaságát és elképesztő életútjaikat napjaink Magyarországán.

A szerzőnek a – 2018-ban újra kiadott – Puszibolt volt az első könyve a Helikon Kiadónál, ezt szorosan követte Az abbé a fejével játszik című kiadvány. Tavaly a kilenc új írással bővített Mérgezett hajtűk című esszékötet mellett egy nagyobb fába is belevágta a fejszéjét: Kövi Pál Erdélyi lakoma című tradicionális, gasztroirodalmi szakácskönyvét szerkesztette újra – a recepteket érintetlenül hagyva, az eredeti kötet esszéit cserélte kortárs szerzők írásaira –, közben pedig szerkesztőként olyan sikerkönyvek útját egyengette, mint Bödőcs Tibor első könyve és Kőhalmi Zoltán nagyszerű skandinávkrimi-paródiája.

Most pedig Cserna-Szabó András hosszú idő után új regényt írt Extra Dry címmel. A könyv igazi fekete komédia, a történet középpontjában Aladár és Erika keserű válása áll, miközben megismerjük a körülöttük felbukkanó furcsa karakterek sokaságát és elképesztő életútjaikat napjaink Magyarországán.

A boldog békeidők utolsó pillanatai 2019 őszén. Egy kínai denevérben élő halálos vírus unalmában már azon tűnődik, mi lenne, ha elköltözne. Mondjuk, egy emberbe. Mindeközben Budapesten Aladár és Erika válnak. Lányuknak, Lizának van egy képzeletbeli barátja: Bingó, a vérnyúl. A Mikulásnak nyoma vész… Kuli, a temetőcsősz úgy tesz, mintha kettőig se tudna számolni, de mindez csak álca. A vadász megmenti Piroskát és a nagymamát a farkastól, de később szíven döfik. Emánuel egy durva szexuális együttlét során elveszti a fejét. De szó szerint. És közben Ignác papa (Erika apja, Aladár apósa), a nyugalmazott gimnáziumi igazgató-helyettes már hegyezi a… és nem a fülét! Két hét Magyarországon (+Székelyföld, Nápoly és Párizs). Cserna-Szabó András új regényében, fekete komédiájában a múlt is fel-felbukkan: nyilasterror és Kádár-korszak, az ötvenes évek csengőfrásza és középkori török kínzási módszerek. Vidáman folyik a pezsgő, az ondó és a vér…

A Margó Fesztivál online beszélgetését a szerzővel itt találod!

Olvastad már?