Dráma készül a Kaliforniába jöttemből, Will Smith ikonikus sorozatából

2020. augusztus 12.
Az ikonikus sorozat újra visszatér, ezúttal drámasorozat formájában, teljesen más oldalról megközelítve a történetet. A Kaliforniába jöttem rebootja Bel-Air névvel lát napvilágot, a producer pedig nem más, mint maga a korábbi főszereplő, Will Smith. A hírek szerint az adaptáció nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen a streamingszolgáltatók már most versenyeznek a sorozatért.

Tavaly márciusban terjedni kezdett az interneten egy rajongó által készített videó, ami a Kaliforniába jöttem folytatásáról szólt. Mint utóbb kiderült, ez csak egy rendhagyó előzetes, kitaláció volt, amelyet Morgan Cooper független filmrendező készített, aki egyébként a sorozat nagy rajongója. Will Smith zseniálisnak találta az ötletet, így ő és a videó alkotója úgy döntöttek, érdemes újragondolni a sorozatot. A drámát maga Cooper rendezi és írja, de a munkálatokban az eredeti alkotók és producerek is segédkeznek.

A sitcom eredeti verzióját, amelynek Will Smith a hírnevét köszönheti, 1990 és 1996 között sugározta az NBC. A Kaliforniába jöttem első hat évada azt mutatta be, hogy a Philadelphiából Kaliforniába, a vagyonos rokonaihoz költöző fiatal Willnek milyen új, szokatlan és komikus élethelyzetekben kell helytállnia.

A sorozat rebootján már nem fogunk annyit nevetni, mint a kilencvenes években. Az új forgatókönyv szerint a munkáscsaládból érkező Will szintén a gazdag, Los Angeles-i nagynénjével és nagybátyjával él, de az előzetes szerint vidám fordulatok helyett komoly problémák kerülnek előtérbe. Az új részekben a főszereplő azután költözik rokonaihoz Kaliforniába, miután fegyveres erőkkel fogták el őt.

A Bel-Air névre hallgató adaptációnak már nem a nevettetés a lesz célja. Az egyórás film mélyen elmerül az amerikai társadalom aktuális konfliktusaiban: például azt boncolgatja, hogy mit jelent ma színes bőrűként élni az Egyesült Államokban.

Will Smith szerint, bár a nézők jókat nevethettek a televízió előtt ülve, a Kaliforniába jöttem valójában tükröt tartott a szomorú valóságnak. „A barátaimat vagy megölték, vagy börtönbe mentek, amikor Los Angelesbe költöztem, és forgatni kezdtem a Kaliforniába jöttemet. Az a költözés, ami a sorozatban Will-lel történik, valójában megegyezik a meneküléssel, ahogy én akartam kiszakadni a saját valóságomból” – nyilatkozta a színész.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!