Meg Ryan romantikus komédiát ír

2019. február 22.
A színésznő egy interjúban jelentette be, hogy a visszatérését tervezi, és ezúttal a saját feltételei szerint. Nem változtat a témán, amely összeforrt a nevével, viszont ezúttal nem más romantikus vígjátékában láthatjuk viszont, hanem sajátot ír.

Az egyetlen személy, aki tudja a választ a kérdésre, “hol volt Meg Ryan ennyi ideig?” , egyedül Meg Ryan maga. Legutóbb egy évvel ezelőtt tűnt fel a New York-i Divathéten, aztán tavaly ősszel bejelentette eljegyzését John Mellencamp amerikai zenésszel, és azt sem titkolta, hogy szándékosan tartja magát távol Hollywoodtól és a filmezéstől évek óta.

Közel tíz év háttérben maradás után már nem ő a paparazzik első számú célpontja, de még mindig ő Amerika egyik legismertebb színésznője, ha romantikus komédiáról van szó. Most pedig maga is romantikus komédiát ír. A részleteket viszont egyelőre titkolja: “Babonás vagyok, ha készülőben lévő művekről kell beszélnem”- mondta a Timesnak, mikor a filmről kérdezték. Annyit azért elárult, hogy a Working Title Films produkciós cég áll majd a film mögött, és türelmesen várják, hogy zöld utat kapjon a projekt. A színésznő elmondta, sokat tanult az írás során. “Most már tudom, hogy bár a romantikus komédiáknak sok közös vonása van, de van tudatos szerkezet bennük, az alaptól épülnek fel. Olyan, mint az építészet. Eddig erre nem figyeltem fel“ – folytatta, mielőtt bevallotta volna, hogy véleménye szerint a legutóbbi jó romantikus vígjáték, amit látott, Kumail Nanjiani és Emily V. Gordon Rögtönzött szerelem (The Big Sick) című mozija volt 2018-ban, és neki biztosan hihetünk ez ügyben.



A 80-as, 90-es évek romantikus vígjátékainak üdvöskéje tehát nem véletlenül döntött a műfaj mellett, nem meglepő, hogy most elkészíti a saját filmjét is évtizedekkel azután, hogy híressé tette a műfaj. Arról, hogy kik lehetnek a potenciális főszereplői filmjének, még nem árult semmit a színésznő, de szívesen látná Hollywood legnagyobb és legismertebb művészeit a filmben. “Az igazi vonzerő veleszületett tulajdonság. Vagy van, vagy nincs. Olyan színészeket látok a főszerepekben, mint Jennifer Lawerence, Emma Stone vagy Ryan Gosling”- folytatta.

A romantikus komédiák az utóbbi években ismét növekvő népszerűségnek örvendenek a Netflix To All the Boys I’ve Loved Before című filmjének és a nem éppen konvencionális Isn’t It Romantic-nak köszönhetően. Szóval nem is annyira lehetetlen, hogy a Meg Ryan által felsorolt színészek közül egy-kettő elvállalja a tervezett film szerepeit.

Ryan emellett az NBC-n vállalt szerepet Lorne Michaels oldalán producerként. Ráadásul azt sem zárja ki, hogy később szerepeljen is a három évadosra tervezett vígjátéksorozatban, mely egy gyilkossági rejtély köré épül. Bár visszavonult a nagy visszhangot kiváltó, sajtónyilvánossággal járó élettől, azért aktívan dolgozik Meg Ryan, legalább két projektben részt vesz a közeljövőben, és mint hallhattuk, az sem kizárt, hogy a vásznon is feltűnik.

Fotó: Profimédia/Red Dot