75 nap szigorú karanténban – Claudia Camillo fotósorozata

2020. augusztus 13.
Az Amszterdamban élő fotós olasz családja miatt karanténba zárta saját magát. 75 napra. A #boredinthehouseprojekt fotósorozat, amelyet itt láthattok először, ennek a bezártságnak az eredménye.

A 75 napos kényszerkarantén ideje alatt Claudia még a fotóstúdiójába sem jutott el, hogy magához vegye felszerelését. Az érzékeny fotósorozat egy mobil és egy tükör segítségével született meg.

Claudia így mesélt erről az időszakról:

„Úgy éreztem a karantén ideje alatt, hogy teret kell adnom valahogyan a kreativitásomnak. Folyamatosan hallottam az ijesztő olasz híreket az otthoniaktól, ezért igaz, hogy Hollandiában nem voltak olyan szigorúak a szabályok, én úgy döntöttem, hogy 75 napra teljes karanténba zárom magam. Megijedtem a családom miatt. Mivel a felszerelésem a stúdióban maradt, természetes fényt használva, vaku nélkül készítettem fotókat magamról. Csak én és a testem voltunk. 42 éves vagyok, amit egy tükör, a tetoválások és a részletek segítségével próbáltam megörökíteni. Kísérletező kedvem eredménye lett ez a fotósorozat. A tompa színek és az elmosódás a valóságot hivatott megmutatni. Unalmas napjaim otthon – a maga teljes valójában.”

Nézd meg a teljes fotósorozatot, kattints a képre!

23 fotó megtekintése

Claudiát az Instagramon ITT találjátok!

Olvass tovább!