Ezek voltak a karantén legnépszerűbb süteményei

2020. június 06. |

Ha valaki nem kovászt nevelni és kenyeret sütni kezdett a karantén idején, az valószínűleg a sütemények világában merült el mélyebben. A különböző keresőprogramok trendjeinek elemzésével pedig összeállították a hat legnépszerűbb süteménynek a listáját. Ezeket sütöttük tehát a karanténban.

Chrissy Teigentől Pinken keresztül a brit királynőig minden híresség közzétette kedvenc receptejit, vagy megmutatta, mit süt éppen a koronavírus-járvány miatti kényszerű otthonlét idején. A technológia és a keresőprogramok segítségével pedig a trendkutatók összeállították azoknak a süteményeknek a listáját, amelyeket a leggyakrabban sütöttünk a karantén alatt.


1. Répatorta

Chrissy Teigen egyik karanténkedvence volt a répatorta – a banánkenyér mellett –, saját receptjét is közzétette követői között. Nem csoda, hiszen a répától rendkívül szaftos, gazdag és rendkívül zamatos sütemény mindenkit elvarázsol. Ráadásul a répatorta elkészítése sem igényel különösebb rutint, és nem csak tortaformában süthető. Kell ennél több?

2. Csokoládétorta

A csokoládé sokunk egyetlen menedéke volt a bezártság idején, így nem meglepő, hogy a csokoládétorta csokoládékrémmel az egyik kedvenc kényeztető finomságunk volt az elmúlt hónapokban. Különösen anyák napja környékén ugrott meg a keresések száma a csokitortára, ami szintén érthető, hiszen ez a desszert ajándéknak is remek.

3. Kuglóf

Ezerarcú sütemény a kuglóf, vannak bonyolultabb és egyszerűbb receptek, így mindenki megtalálhatta a saját rutinjának és sütési szintjének megfelelőt. Azért is válhatott az egyik legnépszerűbb süteménnyé az izoláció idején, mivel a rendkívül dekoratív sütemény akár egy kis porcukorral is Instagram-kompatibilis csodadesszertté tehető, amiért csak be kell zsebelni a dicséreteket.

Olvastad már?

4. Vaníliás piskóta

A piskóta igazi klasszikus, ami visszaidézi a gyerekkort és tökéletes a nosztalgiázásra. Friss gyümölccsel tálalva pedig még a lelkiismeret-furdalásunk sem akkora, mint a csupa csokis torták nassolása esetén.

5. Bögresütmény

Ha egyedül töltöttük a karantént, valószínűleg kipróbáltuk a bögrében, mikróban elkészíthető süteményt, erről árulkodnak az internetes keresések is. Mivel még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni, egyetlen bögrében készül csupán, igazi jolly joker a gyors desszertre vágyóknak.

6. A vörös bársony torta

Aki szerette volna sütéssel és konyhai kísérletezéssel tölteni a szabadidejét a home office után, legalább egyszer sütött egy igazi, többszintes tortát az utóbbi hónapokban. Ezek közül az egyik legnépszerűbb Amerika egyik kedvence, a vörös bársony torta volt. Finom és látványos egyszerre, így ha a karantén alatt tökélyre fejlesztettük, reméljük, nemsokára lesz lehetőségünk a család és a barátok előtt is prezentálni a születésnapozásokon vagy nyári kerti partikon.

Olvass tovább!

Nem piskóta: a Kossuth kifli receptje

Nem piskóta: a Kossuth kifli receptje

Emlékeztek a Julie&Julia – Két nő, egy recept című filmre? Kolléganőnk nem egy híres konyhaművész, hanem a nagymamája kedvelt és bevált sütireceptjeinek elkészítésére vállalkozott.

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve