Ezek voltak a karantén legnépszerűbb süteményei

2020. június 06.
Ha valaki nem kovászt nevelni és kenyeret sütni kezdett a karantén idején, az valószínűleg a sütemények világában merült el mélyebben. A különböző keresőprogramok trendjeinek elemzésével pedig összeállították a hat legnépszerűbb süteménynek a listáját. Ezeket sütöttük tehát a karanténban.

Chrissy Teigentől Pinken keresztül a brit királynőig minden híresség közzétette kedvenc receptejit, vagy megmutatta, mit süt éppen a koronavírus-járvány miatti kényszerű otthonlét idején. A technológia és a keresőprogramok segítségével pedig a trendkutatók összeállították azoknak a süteményeknek a listáját, amelyeket a leggyakrabban sütöttünk a karantén alatt.


1. Répatorta

Chrissy Teigen egyik karanténkedvence volt a répatorta – a banánkenyér mellett –, saját receptjét is közzétette követői között. Nem csoda, hiszen a répától rendkívül szaftos, gazdag és rendkívül zamatos sütemény mindenkit elvarázsol. Ráadásul a répatorta elkészítése sem igényel különösebb rutint, és nem csak tortaformában süthető. Kell ennél több?

2. Csokoládétorta

A csokoládé sokunk egyetlen menedéke volt a bezártság idején, így nem meglepő, hogy a csokoládétorta csokoládékrémmel az egyik kedvenc kényeztető finomságunk volt az elmúlt hónapokban. Különösen anyák napja környékén ugrott meg a keresések száma a csokitortára, ami szintén érthető, hiszen ez a desszert ajándéknak is remek.

3. Kuglóf

Ezerarcú sütemény a kuglóf, vannak bonyolultabb és egyszerűbb receptek, így mindenki megtalálhatta a saját rutinjának és sütési szintjének megfelelőt. Azért is válhatott az egyik legnépszerűbb süteménnyé az izoláció idején, mivel a rendkívül dekoratív sütemény akár egy kis porcukorral is Instagram-kompatibilis csodadesszertté tehető, amiért csak be kell zsebelni a dicséreteket.

Olvastad már?

4. Vaníliás piskóta

A piskóta igazi klasszikus, ami visszaidézi a gyerekkort és tökéletes a nosztalgiázásra. Friss gyümölccsel tálalva pedig még a lelkiismeret-furdalásunk sem akkora, mint a csupa csokis torták nassolása esetén.

5. Bögresütmény

Ha egyedül töltöttük a karantént, valószínűleg kipróbáltuk a bögrében, mikróban elkészíthető süteményt, erről árulkodnak az internetes keresések is. Mivel még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni, egyetlen bögrében készül csupán, igazi jolly joker a gyors desszertre vágyóknak.

6. A vörös bársony torta

Aki szerette volna sütéssel és konyhai kísérletezéssel tölteni a szabadidejét a home office után, legalább egyszer sütött egy igazi, többszintes tortát az utóbbi hónapokban. Ezek közül az egyik legnépszerűbb Amerika egyik kedvence, a vörös bársony torta volt. Finom és látványos egyszerre, így ha a karantén alatt tökélyre fejlesztettük, reméljük, nemsokára lesz lehetőségünk a család és a barátok előtt is prezentálni a születésnapozásokon vagy nyári kerti partikon.

Olvass tovább!

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash