Meglepetés nyárzáró fesztivál a Cserhát dombjai között

2020. augusztus 24.
A nógrádgárdonyi Főnix Kastély mesebeli kertjében a hazai koncertélet hat lendületes zenekara segít enyhíteni az idei fesztiválhiányt ezen a lélegzetelállító tájon, Budapesttől alig másfél órányira.

Az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezett minifesztiválon fellép a Margaret Island, a Pál Utcai Fiúk, az Ivan & The Parazol, a Lóci Játszik, a Konyha és a Jazztelen.

A Főnix Feszt emlékezetes hétvégének ígérkezik, hiszen nemcsak a zenei program, de maga a környék is varázslatos, számos lehetőséggel a kikapcsolódásra – érdemes több naposra tervezni a programot. A környező falvak és dombok kerékpáros és gyalogtúrák ideális színtere, ahonnan tiszta időben a Tátráig is ellátni, Hollókő pedig mindössze félórás autóútra van a Főnix Feszt helyszínétől.

A 19. századvégi klasszicista kastély és híres héthektáros parkja már önmagában is izgalmas felfedeznivaló tucatnyi különleges fafajtájával és ropogósan friss levegőjével.

Az épületben mindezeken kívül wellness-szálloda is működik, amelynek 37 szobája az esemény hétvégéjén csak a leggyorsabban foglaló fesztiválozók számára lesz elérhető. Érdemes tehát időben biztosítani a szállást, hogy zavartalan kényelemben élvezhessük napközben a természeti, este pedig a zenei élményeket. Bár a szállóban töltve az éjszakát a legkomfortosabb az esti elhajlás, a szervezők természetesen a többi érdeklődőnek is segítenek a környéken szobát foglalni.

Az izgalmas programok mellett pedig a gasztronómia sem szorul háttérbe: a koncerteken és utánuk a hajnalig tartó házibulikon kívül sör- és borkóstolóval, bográcsozással és számos meglepetéssel várják azt a 450 vendéget, akik nem találták eddig a helyüket a fesztivál nélkül maradt nyárban. Itt a váratlan lehetőség az utolsó hétvégén kárpótolni és feltölteni magukat egy könnyed, de kiadós zene-, élmény- és szeretetadaggal.

Program 

08. 28., péntek
Jazztelen
Ivan & The Parazol
Margaret Island

08. 29., szombat
Lóci Játszik
Konyha
Pál Utcai Fiúk

A koncertek után mindkét nap házibuli hajnalig!