Jubileumi koncert a Cotton Club Singers-szel

2020. július 25.
A Cotton Club Singers idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját, a jeles alkalom apropóján április 28-ra, a Müpába meghirdetett koncert végül elmarad a koronavírus miatt. Az „ünnepi bulira” végül szeptember 6-án az Erkel Színházban kerül sor.

Eredetileg április 28-ra, a Müpába hirdették meg jubileumi koncertet, a belépők pedig két hét alatt elkeltek. Az ismert okok miatt azonban az előadás elmaradt – így tehát a rendhagyó születésnapi bulira új időpontban, szeptember 6-án és új helyszínen, az Erkel Színházban várja rajongóit az együttes.

Érdekesség, hogy a CCS negyedszázada éppen szeptember 6-án lépett fel először nagyközönség előtt a Budai Parkszínpadon. Ott rögzítették az első, Négy gengszter című nagylemezt, amely országos ismertséget hozott számukra.

Tíz esztendeje, az akkor már külön utakon járó tagok már tartottak egy korszakzáró búcsúkoncertet, azóta évente maximum egy-két exkluzív önálló, nyilvánosan meghirdetett fellépés fért bele a programba. Ezért is örömteli, hogy ismét összeáll a Cotton Club Singers közel másfél évtizedes történetének öt legmeghatározóbb embere (a három hölgy, Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, és az őt váltó Kozma Orsi, valamint a két férfiénekes, Fehér Gábor és László Boldizsár), és az eredeti repertoár továbbgondolt változatával pótolják a meghiúsult Müpa-koncertet. Kozma Orsi, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár mellett közreműködik a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar.

Természetesen felcsendülnek majd a legemlékezetesebb slágerek. Így a műsorban kiemelt szerepet kap a zenekar két legnagyobb sikerű estjének, a Sinatra és Abba Jazz különleges feldolgozásai, de nem maradhatnak ki a Hofimánia dalai, és persze a Négy gengszter sem.

A koncert bevételéből a Cotton Club Singers támogatja a járásában korlátozott Etesssy Anettet, akinek a felépülését egy speciális, évi több millió forintba kerülő kezelés segítheti elő.

Amennyiben a koncert az esetleges járványügyi korlátozások miatt elmarad, a megváltott belépők a 2021. február 27-i pótkoncertre is érvényesek.

Olvastad már?