Új klippel jött ki a Margaret Island

2020. augusztus 30. |

Egy verssor inspirálta a Margaret Island Boldogságtól című új dalának szövegét, melyhez Nagy Katica és Keresztes Tamás szereplésével klip is készült Miki357 rendezésében.

A karantén alatt a Balatonnál alkotótáborozó zenekar friss dala teljes egészében Fonyódon készült; a szövegírás, dalfelvétel és produceri munkák is itt zajlottak.

„Ennyire intenzíven talán még sosem dolgoztunk együtt Vikivel és Bálinttal; hónapokon keresztül egy fedél alatt, csak az alkotásnak élve, maximális egymásra hangolódás mellett született meg a Boldogságtól című dalunk” – meséli Törőcsik Kristóf.

„A dalszöveget egy Kisfaludy Atala verssor inspirálta – árulja el Lábas Viki. – Tavaly év végén, a 2020-as Pilvakerre készülve száznál is több verset olvastam el, hogy inspirációt gyűjtsek női költők szerzeményeiből. A Pilvakerre végül egy másik, Kaffka Margit versből készítettünk közös dalt Deegóval és Siklósi Örssel, de ez a Kisfaludy verssor annyira belém égett, hogy nem tudtam letenni, időről időre visszatértem hozzá. Így emeltük be azt a gyönyörű sort a versből, hogy »A boldogságtól szakadjon meg a szívem«, majd Hujber Szabolcs dalszövegírónkkal köré építettük a többit.”

„A produceri munkát legutóbbi közös munkánk, a Valahol után Toldi Miklósra bíztuk ennél a dalnál is – avat be Füstös Bálint. – Miki több alkalommal csatlakozott hozzánk Fonyódon, így sokat tudtunk kísérletezni. A dal lüktetését adó dobokat együtt vettük fel: dobogtunk a padlón, hangszereken kopogtunk, tapsoltunk, a háttérben szóló kórust is egyesével énekeltük fel. Miki nagyon jól érezte, hogy milyen zenei világot szeretnénk a dalhoz, sőt a végeredmény felülmúlta az elképzeléseinket is!”

Olvastad már?

Új dal készül a Budapest Park és a Margaret Island közös műhelyében

Új dal készül a Budapest Park és a Margaret Island közös műhelyében

Rendhagyó meglepetéssel készül a zenekar ötödik szülinapja alkalmából közönségének a Margaret Island és a Budapest Park: egy közös dalt dedikálnak annak a felszabadító életérzésnek, ami az élő koncertek igazi ajándéka. Az új dal szeptember 27-én a szezonzáró nagykoncerten debütál élőben, a dal háttérmunkálataiba pedig már most be lehet pillantani!

A dalhoz elismert színészekkel és profi produkciós stábbal forgattak klipet, Miki357 rendezésében: „A klip koncepciója egy olyan helyzetre próbál asszociálni, ami a legtöbb párkapcsolati konfliktusban előtör. Teljesen mindegy, hogy az adott szituációban ki is a hibás, egyáltalán van-e, a legtöbbször ott bukik el a dolog, hogy az egyén nem képes saját magát meghaladni, emiatt ugyanazon köröket futja – avat be Miki357. – Persze számtalan megoldás létezik, ahogyan ezernyi »énkép« is keveredik egy emberben, mindenesetre, ha valaki előre szeretne lépni, akkor saját magában kell letisztáznia a gondolatait, érzéseit.”

Fotó: Hegyi Júlia Lilly

A rendező azt is elárulta, hogy számára ez volt az egyik legszemélyesebb forgatás, amin valaha részt vett: „Bár egyre ritkábban jutok el ide, a forgatás helyszíne, Bánk mindig fontos hely marad számomra, mert a gyermekkorom emlékei járják át. Színészeinkkel, Katicával és Tamással nagyon nagy öröm volt dolgozni, és a szűk stáb minden tagja inkább egy kirándulásnak élte meg a forgatást, ahogy én láttam. Nagy Marcell operatőr látásmódja tudta összefogni a koncepciót, ami nem kiszolgálta a scriptet, hanem emelt rajta. A Margarettel ez már a negyedik klip, amin dolgoztunk. Nagyon megszerettem az ő tisztaságukat, ráadásul kreatív szempontból is mindig szupportívak, úgy érzem, egyre jobban értjük egymást.”

A zenekart idén még több városban is láthatja élőben a közönség, akusztikus és nagy zenekaros felállásban is: Dunaújváros, Szálka, Veresegyház és Szeged mellett koncertet adnak a Fertőrákosi Barlangszínházban és a Budapest Parkban is.

A turnéállomások részleteit ITT találjátok!

Láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon fesztivál

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban irodalom

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban