Akarod látni az első magyar karanténszkeccsfilmet?

2020. szeptember 09.
Tegnap kezdődött el A Karantén Zóna című, ötrészes szkeccsfilm közösségi finanszírozási kampánya a StageHive-on. Az első magyar karanténszkeccs a karantén pszichére gyakorolt hatásával foglalkozik.

A Karantén Zónát a The Twilight Zone (Alkonyzóna) amerikai sci-fi/fantasysorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a márciusban bevezetett karanténhelyzet inspirálta. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét vagy pont az összezártság nehezít meg igazán. A történetekben megjelenő szereplőknek főként az egyedüllét, a házasság, vagy a párkapcsolatok nehézségeivel kell megküzdeniük. Az erős női karakterek között az egyedülálló anyák különösen nehéz helytállásával is foglalkozik a szkeccsfilm.  Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és pszichére.

A Karantén Zónán Zsótér Indi Dániel író-rendező (Happy Meal; A Kofa, az Uzsorás és a Behajtó), Vida Orsolya forgatókönyvíró (Wartburg, A buszsofőr) és Dimeth Balázs Ferenc Aranyszem díjas operatőr (Harc közben eltűnt, Meghalni Ukrajnáért, Happy Meal) már május óta dolgozik. A stáb létszáma mostanra 70 főre nőtt, és az első rész forgatását már megkezdődött Pásztor Erzsi főszereplésével. A többi epizódot – Tankó Erika, Makranczi Zalán, Lakatos Máté, Krausz Gergő, Tolnai Klára, Előd Álmos, Ujréti László, Pájer Alma szereplésével – októberben és novemberben forgatják, a premier pedig jövő tavasszal lesz.

Két kedvenc koncepciós rajzunk a szkeccsfilm részeihez Heim Vilmos mumkája

Az StageHive eddig főleg előadó-művészeti projektek kampányaival foglalkoztak, de úgy döntöttek, hogy felületet biztosítanak az első magyar, misztikus, karanténtematikájú filmnek. A kampány első fázisában (szeptember 7. és 28. között) a készítők 600 000 Ft összegyűjtését célozzák meg, amit – megfogalmazásuk szerint – a kompromisszumok nélküli technikai megoldások kivitelezésére és a megfelelő forgatási körülmények megteremtésére fordítanának.

A Karantén Zóna Facebook-oldalán addig naponta új tartalmakat találtok.

Olvass tovább!